VERŠIENA SU OBUOLIAIS IR SLYVOMIS


0,5 kg minkštos veršienos
4 obuoliai
stiklinė slyvų (be kauliukų)
3 šaukštai sviesto
nepilna stiklinė grietinėlės
šaukštelis kmynų
druskos
Veršiena supjaustoma pusės palštakos dydžio gabaliukais, išmušama, apibarstoma druska, kmynais, ir abi pusės apkepamos įkaitintame svieste. Apkepinta mėsa užpilama grietinėle ir patroškinama.
Obuoliai nulupami, supjaustomi skiltelėmis, sudedami į puodą, uždedama sviesto ir pavirinama, kol obuoliai sukris, pasidarys vientisa obuolių koše. Į karštą obuolių košę sudedamos nuplautos, be kauliukų, nusausintos slyvos. Sumaišoma. Puodas sandariai uždengiamas ir leidžiama keleta minučių pastovėti.
Veršiena sudedama į didelę lekštę (gabaliukai vienas nuo kito atokiau), ant viršaus uždėliojama paruoštos obuolių ir slyvų masės ir užpilama skysčio, kuriame veršiena troškinta.