STRĖVOS SUKTINIS
800g kiaulienos nugarinės
2 kiaušiniai
3 šaukštai džiūvėsėlių
3 šaukštai riebalų kepsniui kepti
1,5 šaukšto sviesto kepsniui užpilti
pipirų, petražolių
Įdarui: 3-4 džiovinti grybai
2 svogūnai
2 šaukštai sviesto
pipirų, lauro lapelių, druskos
Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras.
Įdaras: išmirkyti grybai išverdami, supjaustomi kubeliais ir pakepinami su susmulkintais svogūnais. Atšaldytas įdaras sumaišomas su sviestu ir iš jo formuojamas volelis. Sudėjus įdarą, mėsa suvyniojama voleliu ir pamirkoma į kiaušinių plakinį, o po to į džiūvėsėlius. Kepama riebaluose. Suktinis tiekiamas užpiltas sviestu. Aplink apdeliojama virtomis bulvėmis, virtomis morkomis, žaliaisiais žirneliais. Puošiama petražolėmis.