Vištienos salotos su sūriu


4 porcijoms reikės :
250 g vištienos,
indelio žirnelių,
200 g kieto fermentinio sūrio,
100 g marinuotų grybų,
100 g grietinės,
50 g krienų,
žalėsių, druskos, pipirų, lauro lapelio, žiupsnelio vegetos, gabaliuko Pekino kopūsto, petražolių, krapų arba svogūno laiškų.

Salotoms geriausiai tinka vištienos krūtinėlė.Apvirkite mėsą šiek tiek pasūdytame vandenyje kartu su prieskoniais.Kai atauš, supjaustykite mažais kubeliais ar juostelėmis.Sūrį supjaustykite kubeliais arba sutarkuokite daržovių trintuve.Grybus (gali būti marinuoti pievagrybiai) gerai nusunkite.Galite juos perskalauti tekančiu vandeniu.Tada supjaustykite.Visus produktus sudėkite į indelį ir sumaišykite.Sudėkite nusunktus koncervuotus žirnelius ir vėl sumaišykite.Prieš pat patiekdama užpilkite padažą.Jam paruošti naudokite tirštesnę grietinę (galima naudoti ir natūralų liesą jogurtą), sumaišytą su krienais.Salotas pabarstykite žalėsiais : petražolėmis, krapais ar svogūno laiškais.Salotos bus dar skanesnės, jeigu prieš užpildama padažą įdėsite į jas smulkiai supjaustyto Pekino kopūsto.Prie vištienos salotų labai tinka karšti skrebučiai.