Tofu “kiaušinienė”

Tofu “kiaušinienė”

Recepto autorius: Aira

Kiaušinienė be kiaušinio? Viskas įmanoma.

Jau seniai norėjau išbandyti tofu “scrambled eggs” receptą. Šį dariau pagal šį receptą.

Svarbiausias dalykas darant šį patiekalą, išimti kietąjį tofu iš pakelio apdėti popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų drėgmę, ir jei turite laiko ir kantrybės palikti šaldytuve per naktį.

Reikės:

  • 1 pakelis kieto tofu
  • pusė didelio ar vienas mažas svogūnas supjaustytas
  • 1 skiltelė česnako pjaustyta/sutrėkšta
  • 1 šaukštelis alyvuogių ar kokosų aliejaus
  • 1 puodelis supjaustytų pievagrybių
  • 1 raudona paprika supjaustyta
  • 1 puodelis kale supjaustyto (Rimi parduoda tikrai)
  • 2 šaukštai mielių dribsnių
  • 1 šaukštelis ciberžolės
  • 1/2 šaukštelio paprikos (naudojau rūkytą papriką)
  • 1/2 šaukštelio kumino
  • 1 šaukštelis kario
  • druska ir pipirai pagal skonį

Eiga:

  1. Kaip ir sakiau, pirmiausia reiktų palikti per naktį tofu sūrį apsuktą popieriniu rankšluosčiu, jei laiko nėra, užteks ir 10 minučių.
  2. Supjaustyti visas daržoves.
  3. Į didelę keptuvę įpilame aliejų, įkaitiname keptuvę, sudedame svogūną, česnaką, grybus ir papriką. Pakepiname apie 4-5 min, kol suminkštėja.
  4. Įdedame kale ir uždengiame dangtį – pagariname 1-2 min.
  5. Rankomis ar šakute sutrupiname tofu ir įdedame į keptuvę. Pakepiname 2-3 min.
  6. Sudedame visus prieskonius ir dar pakepame apie 4 min, kad visi skysčiai išgaruotų.
  7. Viskas, turime veganišką kiaušinienę su daržovėmis!

SKANAUS!