Keksiukai su nutella
Recepto autorius: Skanėstai
Mano pasididžiavimas, atradimas, didžiausias džiaugsmas ir skaniausias iš skaniausių Donna Hay’s keksiukų receptas. Ranką prie širdies dedu – šie geriausi. Man jie tokie… neatsivalgomi. Nuttelos plutelė traški traški, tai mane ir papirko. Prie progos siūlau pasibandyti ir įsimylėti. ?
10 didelių keksiukų (arba 12, jei nebūsit tokie gobšūs, kaip aš, ir po mažiau į formeles pilsit):
- 140 kambario temp. sviesto
- 100 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 200 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 10 (arba 12 a.š. nutellos)
Eiga: minkštą sviestą išsukti su cukrumi. Galima mikseriu – kokias 2 minutes. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Berti vanilinį cukrų. Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais ir suberti į masę. Išmaišyti iki vientisumo. Į kiekvieną formelę krėsti tešlą, kad liktų 1-1,5 cm nuo viršaus. Tuomet dėti po šaukštelį nutellos ir dantų krapštuku išsukti nutellą paviršiuje, kol visas pasidengs. Kepti iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30min. Ar jau iškepę galima patikrinti įbedus dantų krapštuką. Jei jis neapsivelia tešla – valio, keksiukai iškepę. ? Lengva kaip 2×2, skanu neišpasakytai.