Cukruoti riestainiai

Cukruoti riestainiai

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Tai dar vienas “saugus”, greitas, bet neįmantrus saldumynas iš savo mokyklos laikų. Pamenu juos iš valgyklos, kur prie siauro prekystalio stumdydavosi kas dėl picų su raugintais agurkėliais ir dešrelėmis, kas dėl bandelių su šokoladu, kas dėl šių riestainių. Dabar stumdytis jau nebereikia, nebent prie viryklės.

Pastabos:

  • Aš dariau nedidelius riestainius, tai man iš šio kiekio išėjo 18, originaliame recepte rekomenduoja tešlą padalinti į 10 dalių.
  • Tešlą galima užšaldyti ar keletą dienų laikyti šaldytuve.

Privalumai: greita, paprasta, patogu pasiimti su savimi ar į kokią iškylą.
Trūkumai: tiems, kas ieško subtilumo, bus per daug paprastas.
Kam patiktų: tiems, kas jaučia nostalgiją mokyklos valgyklai.
Įvertinimas: 9/10

Receptas (18 mažų ar 10 didelių riestainių):
450 g miltų
100 g minkšto sviesto
170 g cukraus
4 v.š. saldinto kondensuoto pieno
1 kiaušinio
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
žiupsnelio druskos
5 v.š. rudojo cukraus apibarstyti

Gaminimas:
Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, cukrų, supilkite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinį (geriausia, kad visi produktai būtų kambario temperatūros). Viską gerai išsukite mikseriu. Sudėkite vanilinį cukrų, druską ir supilkite pieną. Dar kartą išsukite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir sudėkite į tešlą. Išminkykite. Dėkite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite bent pusvalandžiui šaldytuve.

Išėmę iš norimo tešlos gabaliuko formuokite ilgus volelius ir abu galu užlenkite iki vidurio, padarydami riestainio formą. Kiekvieno riestainio vieną pusę apvoliokite cukruje ir dėkite ja į viršų ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-12 minučių.

Receptas paimtas iš knygos “Nostalgiški skanumynai”.

Cukruoti riestainiai