Troškintas lynas su vynu ir pievagrybiais
Lyną reikia palaikyti karštame vandenyje, kad nebūtų slidus ir lengviau skustųsi žvynai. Paskui dėti į šaltą vandenį, nuskustus išvalyti, nupjauti šoninius pelekus. Pakaitinti prikaistuvy šaukštą sviesto, sudėti saują nuvalytų, supjaustytų pievagrybių ir 2 smulkiai supjaustytus svogūnus. Pakepti ir sudėti išvalytą, pasūdytą lyną, pabarstyti žalumynais, petražolėmis, citrinos žieve, įpilti 2 stiklines užvirinto balto vyno. Uždengus troškinti, kol žuvis bus minkšta. Ištroškintą žuvį sudėti į pusdubenį.
Į padažą įberti šaukštelį miltų, išplaktų šaukšte vandens, išmaišyti, užvirinti, supilti 3 gerai išplaktus trynius greitai maišant, pakaitinti ir užpilti ant žuvies.