Veršienos su sūriu ir kumpiu
4 porcijoms reikės:
8 gabaliukų veršienos,
druskos, pipirų,
3 šaukštų garstyčių,
1 poro,
4 griežinėlių fermentinio sūrio,
4 griežinėlių parūkyto kumpio,
2 šaukštų aliejaus,
250ml mėsos sultinio,
100ml sauso baltojo vyno,
750g mažų pomidorų,
500g makaronų,
1 ryšelio bazilikų.
Mėsos griežinėlius truputį padaužykite, pabarstykite druska ir pipirais ir patepkite garstyčiomis. Porą nuvalykite, perpjaukite perpus ir supjaustykite gabaliukais. Sūrio gabaliukus ir kumpį perpjaukite perpus išilgai. Ant mėsos dėkite po 1 gabaliuką sūrio ir kumpio bei po gabaliuką poro. Suvyniokite ir susekite. Suktinukus apkepkite aliejuje ant didelės ugnies. Įpilkite sultinio ir vyno ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 30 min. Pomidorus supjaustykite ketvertukais. Sudėkite prie mėsos ir troškinkite dar 10 min. Makaronus išvirkite ir nukoškite. Keletą baziliko lapelių atidėkite papuošimui, kitus smulkiai supjaustykite ir įdėkite į padažą. Suktinukus sudėkite į lėkštę, šalia – makaronus, užpilkite padažu su pomidorais ir papuoškite baziliko lapeliais.