Vištiena su citrinom ir slyvų padažu

Vištiena su citrinom ir slyvų padažu

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Receptas, gimęs sumaišius du patiekalus: “Vištiena su citrinų padažu” ir “Kalakutiena su slyvų padažu”. Kadangi negalėjau apsispręsti, kurio patiekalo noriu labiau, teko gamintis pirmąjį su antrojo priemaiša. Ką gi, pavyko skaniai.

Naudojau:

  • 2 vištienos filė gabaliukus citriną ir dar vienos citrinos sultis
  • keletą alyvuogių
  • 50ml alyvuogių aliejaus
  • 3 skilteles česnako
  • 4 šaukštus smulkintų džiovintų čiobrelių
  • druskos, pipirų

Padažui:

  • Svogūnų laiškų ryšelį
  • 200g slyvų džemo šaukštą citrinų sulčių
  • šaukštelį garstyčių
  • 0,5 šaukštelio imbiero

Gaminam taip:

Česnaką išspaudžiam ir sumaišom su citrinų sultimis, aliejumi, druska, pipirais, čiobreliais. Šį marinatą užpilam ant filė gabaliukų ir paliekam marinuotis valandai. Po valandos mėsytę dedam aliejum išteptą kepimo indą, Tarp gabaliukų sudedam griežinėliais pjaustytą citriną ir alyvuoges. Apipilam likusiu marinatu. Kepsim 200°C karštumo orkaitėj apie 45min.

Padažui: susmulkinam svogūnų laiškus ir sumaišom su likusiais ingredientais.

Vištieną tiekiam su ryžiais ir padažiuku.

Skanaus!

Šaltinis: knygutė – Mano meniu “Kepsniai”
Vištiena su citrinom ir slyvų padažu
Vištiena su citrinom ir slyvų padažu