Vištienos šašlykai, marinuoti kokoso piene
Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Kaip mėgstu gražius, saulėtus savaitgalius leisti pas tėvus kaime.. Grynas oras, ramybė, gamta ir maistas, keptas ant laužo – nuostabu.
Man tai – puiki galimybė išbandyti vis naujus marinatus. Šįkart vištienos krūtinėlių filė marinavau tokiu marinatu:
- skardinė kokosų pieno
- keletas šaukštelių vištienos prieskonių [geriau būtų su mažiau druskos]
- pora šaukštelių kario miltelių [taip, šito negailim]
- pjaustytas šviežios citrinžolės stiebelis
Štai šiuos ingredientus sumaišom, į mišinį dedam supjaustytą vištieną, marinuojam bent keletą valandų [aš marinavau per naktį]. Na, o tada kuriam lauželį ir kepam. Taip pat galima visą mėsą su marinatu suversti į keptuvę ir kepti ant nedidelės ugnies, kol išgaruos skystis.
Skanu. Man tikrai patiko.
Skanaus ir Jums 🙂 Už recepto idėją ačiū Oceane.