žuvies apkepėlė


650 g jūros lydekos arba plekšnės filė, svogūnas, citrina, 4 šaukštai sviesto, 1,5 stiklinės daržovių nuoviro, 2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, 2 tryniai, šaukštas džiūvėsių, 2 šaukštai petražolių, 2 šaukštai kvietinių miltų, druskos, pipirų

Citriną perpjauti pusiau. Iš vienos pusės išspausti sultis, o kitą supjaustyti griežinėliais. Filė nuplauti, nusausinti, supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti, apibarstyti pipirais ir ant mažos ugnies truputį patroškinti savo sultyse.
Nuluptą, smulkiai sukapotą svogūną pakepinti aliejuje, apibarstyti miltais ir dar šiek tiek pakepinti. Atskiesti šaltu daržovių nuoviru ir virti, kol padažas sutirštės. Po to įberti šaukštą tarkuoto fermentinio sūrio, petražolių. Padažą sutirštinti tryniais ir sumaišyti su patroškinta žuvimi.
Gautą masę sudėti į sviestu (1 šaukštas) išteptą ir džiūvėsiais išbarstytą keptuvę. Viršų apibarstyti likusiu sūriu, sviesto drožlėmis ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje 30 minučių.
Puošti citrinų griežinėliais ir petražolių lapeliais. Patiekti su duona.
Išeiga – 5 porcijos