Žuvies kukuliai


750 g baltos žuvies filė
1/2 stiklinės džiūvesėllių arba bal­tos duonos trupinių
2 svogūnų
2 kiaušinių
2 šaukštų sviesto
ryšelio petražolių
druskos, pipirų
žiupsnelio cukraus
aliejaus
pomidorų padažo

Petražoles susmulkinkite. Žuvį sumalkite, svogūnus smulkiai supjaustykite. Sumaišykite žuvį, svogūnus ir sviestą. Įmuškite kiaušinius, suberkite trupinius, 1/2 smulkintų petražolių, įberkite druskos, pipirų ir žiupsnelį cuk­raus. Masę labai kruopščiai išmaišykite. Padarykite nedidelius kukulius. Juos sudėkite j riebalais pateptą kepimo indą. Kiekvieną kukulį patepkite aliejumi.
Pašaukite į 200°C orkaitę ir kep­kite 30 min. Sudėkite·į lėkštę, apibarstykite petražolėmis. Patarimas: kukulius galite patiekti su mėgiamu padažu.