Žuvies maltinis


4 stiklinės vandens,
800g žuvies,
400g įvairių daržovių (tik ne kopūstų),
2 bandeles, 2 kiaušiniai,
4 kietai virti kiaušiniai,
1 stiklinė pieno, 2 šaukštai sviesto,
1 svogūnas,
lauro lapelių, pipirų, druskos, vandens.

Nuvalytą žuvies file pamirkyti piene apie pusę val. Bandeles pamirkyti piene. Svogūną sukapoti ir pakepinti svieste. Bandeles nuspausti ir sumalti su žuvimi bei svogūnu. Išplakti 2 kiaušinius ir sudėjus prieskonius, viską gerai išminkyti. Į didesnį puodą sudėti daržoves ir išvirti sultinį. Kai daržovės suminkštės, nusunkti. Sultinį vėl supilti į puodą. Paimti marlę ar plonesnį rankšluostį, patepti sviestu, sudėti pusę paruoštos žuvies masės, ant jos – nuluptus virtus kiaušinius, o ant viršaus – likusią masę. Suformuoti gražią „bandelę”, apvynioti medžiagą ir surišti galus. Įdėti į sultinį ir virti apie val. Po to atsargiai nuimti medžiagą ir supjaustyti storomis riekėmis. Užpilti padažu. Tinka kaip šiltas arba šaltas patiekalas. Žuvies maltiniui užpilti geriausiai tiks:
Grietininis padažas:
1 stiklinė grietinės, 1 šaukštas sviesto, 2 šaukštai miltų, 1/2 citrinos sunkos, druskos, pipirų, kapotų petražolių.

Sviestą ištirpinti, sudėti miltus ir maišant supilti grietinę. Suberti prieskonius, išmaišyti ir užvirti.