Žuvis “Marškinėliuose”


Mums prireiks:
1kg žuvies
2 valgomieji šaukštai garstyčių
0,5 stiklinės pomidorų padažo
½ citrina
padažui :
2 valgomieji šaukštai cukraus
0,5 stiklinės raudono vyno acto
2 valgomieji šaukštai sojos padažo
300 gr pomidorų
100 gr svogūno
arbatinis šaukštelis krakmolo
lauro lapelis
1 valgomasis šaukštas ištirpinto sviesto
druskos
Nukaulinti žuvį ir supjaustyti gabaliukais. Dubenėlyje išmaišyti pomidorų padažą, garstyčias, citrinos sultis, ir sudėjus žuvį palaikyti 15-20min.
Žuvį pavolioti miltuose, plaktuose kiaušiniuose, bulvių traškučiuose ir iškepti aliejuje.
Į puodą supilti stiklinę vandens, actą, sojos padžą, cukrų, įdėti lauro lapelį ir užvirinti.
Pomidorus nulupus odą, be sėklų supjaustyti kubeliais. Svogūnus pakepinti svieste kartu su pomidorais. Viską sukrėsti į puodą.
Krakmolą praskiesti vandeniu ir supilti į verdantį padažą. Virti 3 min. Pasūdyti pgal skonį.