Burokėlių apkepas


3 virti burokėliai,
2 svogūnai,
0,5 l raugintų kopūstų,
1 stiklinė virtų pupelių,
200-300 g virtos mėsos,
2 stiklinės grietinės,
1 stiklinė krienų,
50 g sviesto,
druskos, pipirų,
aliejaus.

Keptuvėje su sviestu pakepiname krienus, įdedame truputį druskos, pipirų, po to sudedame grietinę ir pakaitiname 5 min. Susmulkiname svogūnus ir virtą mėsą, burokėlius sutarkuojame. Kopūstus truputį patroškiname. Keptuvėje su aliejumi apkepame svogūnus, po to sudedame burokėlius. Kai burokėliai apkepa, įdedame troškintus kopūstus, susmulkintą mėsą, virtas pupeles ir pakepame. Užpilame paruoštu krienų padažu, išmaišome, sudedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje 30 min. Jeigu krienai be rūgšties, tada gaminant padažą reikia įpilti 2-3 šaukštus obuolių acto arba kitokios rūgšties