Spageti apkepas
1 šaukštelis aliejaus
druskos
400 g spageti
500 g pomidorų
200 g kumpio
1 česnako skiltelė
1/4 l grietinės
baltųjų pipirų
žiupsnelis mairūnų
60 g fermentinio sūrio
Puode pasūdytame vandenyje išvirti makaronus. Suversti į sietelį, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Pomidorus įpjauti kryžmai, išpjauti vaiskočius, nuplikyti, nulieti šaltu vandeniu, nulupti ir supjaustyti į 4 dalis. Kumpį supjaustyti šiaudeliais. Česnaką nulupti, sutarkuoti ir pasūdyti. Į keptuvę sukrėsti grietinę, tarkuotą česnako skiltelę bei suberti prieskonius. Užvirinti, sudėti makaronus ir dar šiek tiek pavirti. Sudėti supjaustytus pomidorus, kumpį ir suberti tarkuotą sūrį. Šiek tiek apkepti, kad sūris išsilydytų.