Blynai su obuoliais

Blynai su obuoliais

Recepto autorius: Skanėstai

Gruodžio pirmoji. Ir nors už lango pusnų nesimato, su šia pirma žiemos diena mane aplankė ir žiemiška nuotaika. Taip pat ir gražūs prisiminimai, kai klampodavau iš mokyklos per pusnis, o įžengusi pro duris namuose užuosdavau kepančių blynų kvapą… Užsimaniau ir šiandien to kvapo.

 
Dvylikai nedidelių blynelių reikia:

  • 1 kiaušinio
  • 5 šaukštų miltų
  • cukraus, pagal skonį
  • 80 ml pieno
  • žiupsnelio cinamono
  • 1 didelio obuolio

Eiga:
Kiaušinį paplakti. Supilti pieną, maišant berti miltus, cukrų, cinamoną. Obuolį sutarkuoti, įmaišyti į masę. Po šaukštą dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepti, kol abi pusės paruduos.
Tiekiau su grietinės ir kondensuoto pieno padažu. Bet labai skanu ir su uogiene ar tiesiog grietine su cukrumi.
Skanaus!