Grikių miltų pyragas su abrikosais

Recepto autorius: Dalios svetainė
Kitoks šviežių abrikosų pyragas, kurio pagrindas – iš grikių miltų. Abrikosai su grikiais puikiai dera, varškė įdarui suteikia sotumo. Medumi paskaninti grikiai reiškia, kad pyragas sotesnis ir sveikesnis nei iš kvietinių miltų, o varškė su šviežiais abrikosais tampa sultingu ir gaiviu įdaru. Labai geras pyragas šviežių abrikosų gerbėjams.
Grikių miltų pyragui (20 cm skersmens) su šviežiais abrikosais reikės:
- 300 g grikių miltų
- 150 g minkšto sviesto
- 170 g skysto medaus
- 2 kiaušinių
- 1 a.š. kepimo miltelių
Įdarui reikės:
- 1,2 kg abrikosų
- 50 g varškės
- 150 g kvietinių miltų
- 1 stiklinės cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 50 g minkšto sviesto
Iš pradžių pasiruošiame pyrago pagrindą. Dubenyje išmaišome sviestą, medų ir kiaušinius. Suberiame išsijotus miltus su kepimo milteliais ir išminkome tešlą. Suvyniojame ją į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą, kol šiek tiek sustings.
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo skardą ištepame sviestu.
Įdarui skirtus produktus, išskyrus abrikosus, išmaišome ir sutriname iki trupinukų. Nuplautus abrikosus perpjaunam perpus ir išimam kauliukus. Abrikosus galima supjaustyt smulkiau, bet puselėmis irgi tinka.
Į paruoštą kepimo skardą dedame atšalusią tešlą ir rankomis lygiu sluoksniu išmaigome- paskleidžiame ant dugno ir kraštų. Ant tešlos sudedame pusę abrikosų, užberiame pusę varškinių trupinių ir tą patį pakartojame dar kartą.
Kepame 45-50 minučių, išjungiame kaitrą ir paliekame pyragą orkaitėje dar 15 minučių. Ataušiname kepimo formoje. Patiekiame su plakta grietinėle, ledais arba be nieko prie puodelio gardžios arbatos. Skanaus 🙂
Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2013 m., Nr. 6