Grikių miltų pyragas su abrikosais

Grikių miltų pyragas su abrikosais

Recepto autorius: Dalios svetainė

Kitoks šviežių abrikosų pyragas, kurio pagrindas – iš grikių miltų. Abrikosai su grikiais puikiai dera, varškė įdarui suteikia sotumo. Medumi paskaninti grikiai reiškia, kad pyragas sotesnis ir sveikesnis nei iš kvietinių miltų, o varškė su šviežiais abrikosais tampa sultingu ir gaiviu įdaru. Labai geras pyragas šviežių abrikosų gerbėjams.

Grikių miltų pyragui (20 cm skersmens) su šviežiais abrikosais reikės:

  •  300 g grikių miltų
  • 150 g minkšto sviesto
  • 170 g skysto medaus
  • 2 kiaušinių
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Įdarui reikės:

  • 1,2 kg abrikosų
  • 50 g varškės
  • 150 g kvietinių miltų
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 50 g minkšto sviesto

Iš pradžių pasiruošiame pyrago pagrindą. Dubenyje išmaišome sviestą, medų ir kiaušinius. Suberiame išsijotus miltus su kepimo milteliais ir išminkome tešlą. Suvyniojame ją į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą, kol šiek tiek sustings.

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo skardą ištepame sviestu.
Įdarui skirtus produktus, išskyrus abrikosus, išmaišome ir sutriname iki trupinukų. Nuplautus abrikosus perpjaunam perpus ir išimam kauliukus. Abrikosus galima supjaustyt smulkiau, bet puselėmis irgi tinka.
Į paruoštą kepimo skardą dedame atšalusią tešlą ir rankomis lygiu sluoksniu išmaigome- paskleidžiame ant dugno ir kraštų. Ant tešlos sudedame pusę abrikosų, užberiame pusę varškinių trupinių ir tą patį pakartojame dar kartą.

Kepame 45-50 minučių, išjungiame kaitrą ir paliekame pyragą orkaitėje dar 15 minučių. Ataušiname kepimo formoje. Patiekiame su plakta grietinėle, ledais arba be nieko prie puodelio gardžios arbatos. Skanaus 🙂

Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2013 m., Nr. 6

Grikių miltų pyragas su abrikosais
Grikių miltų pyragas su abrikosais