Bulviniai blynai su žąsienos pašteto įdaru

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Kai nelabai yra laiko daryti Žemaičių blynus su mėsos įdaru, puikiai tiks šie greitai pagaminami, nes nauduosime mūsų draugo Lapino puotos jau pagamintą įdarą žąsienos paštetą.
Bulvių tešlai reikės:
- 10-12 bulvių
- druskos, pipirų
- krapų
- kiaušinio
- krakmolo
- šiek tiek miltų
Įdarui:
- 2 pakuočių žąsienos pašteto
Padažui:
- 1 didelio svogūno
- kas mėgstate, galite nauduoti lašinukus
- grietinės
- šiek tiek pieno
- druskos, pipirų
- krapų
Bulves išverdame, sumalame, beriame druskos, pipirų, smulkintų krapų, viską gerai išmaišome, priplojame, kad paviršius būtų lygus, tada padaliname į 4 dalis, vieną dalį išimame (dedame tiesiog šalia bulvių), į tusčią vietą pripilame krakmolo. Įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
Ant stalo beriame šiek tiek miltų, taip pat ir ant rankų. Imame valgomą šaukštą bulvių tešlos, darome apskritimą, į vidų dedame žąsienos pašteto, suformuojame blyną. Padarytą blyną apvoliuojame šiek tiek miltuose iš kiekvienos pusės. Kepame iki gražios auksinės spalvos iš kiekvienos pusės.
Padažui pakepiname smulkintą svogūną iki auksinės spalvos, dedame grietinę, išmaišome, pilame šiek pieno, kad padažas nebūtų toks tirštas, beriame druskos, pipirų, smulkintų krapų ir viską apie porą min patroškiname.
Skanaus!