Daržovių blynai

Daržovių blynai

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Toli gražu nesu vegetarė, bet jaučiu simpatiją vegetariškiems patiekalams. Ne vien dėl skonio, bet ir dėl lengvo paruošimo. Šie blynai vienas iš tų variantų, kai reikia ne tik greito, bet ir neatsibodusio patiekalo. Žinau, kad bulviniai blynai dažnas svečias ant daugelio stalo, cukinijų – taip pat ne naujiena. O čia viskas kartu – ir bulvės, ir cukinijos, ir morkos, ir moliūgas, ir netgi brokolis. Tikra daržovių fiesta lėkštėje.

Pastabos:

  • Jei norite dar greitesnio varianto – iš vakaro sutarkuokite daržoves ir palikite jas šaldytuve, kitą dieną beliks įmušti kiaušinius, įberti kelis šaukštus miltų ir išmaišyti.

Privalumai: labai daug daržovių viename kąsnyje.
Trūkumai: juos čia ras nebent mėsaėdžiai.
Kam patiktų: tiems, kam pabodo bulviniai blynai.
Įvertinimas: 10/10
 
Receptas (išeina apie 14 vidutinio dydžio blynų):
Vienos morkos
pusės vidutinio dydžio cukinijos (arba vienos mažos)
170 g moliūgo
3 brokolio žiedelių
2 bulvių
šviežių arba džiovintų žalumynų
2 kiaušinių
5 šaukštų miltų
0,75 a.š. druskos
juodųjų pipirų
aliejus kepimui
Gaminimas:
Visas daržoves sutarkuokite smulkia tarka (ne burokine). Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, žalumynus. Gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar kartą išmaišykite. Dedame po šaukštą tešlos į įkaitintą kepuvę su aliejumi. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Patiekite su grietine ar natūraliu jogurtu.
Originalus receptas iš žurnalo “Beatos virtuvė” 2017 žiema.