Norvegiški lietiniai su Gudbrandsdalen sūriu

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Norvegiški blynai su Gudbrandsdalen sūriu. Šis sūris man buvo atradimas – kvepiantis karamele, saldžiai sūrus – gal net ir pavadinti jį sūriu sunku, bet visgi – sūris. O kepiau aš su šiuo sūriu lietinius blynelius.
5-7 lietiniams reikia:
- 250 ml. pieno
- 100 g. Gudbrandsdalen sūrio
- 1 vidutinio dydžio kiaušinio
- 90 g. miltų
- žiupsnio druskos
- sviesto kepimui
Kaip pagaminti:
Sūrį sutarkuoti (tarkavau su smulkesne nei burokine tarka), kiaušinį išplakti su pienu, suverti tarkuotą sūrį. Į gautą masę įmaišyti miltus, druską. Palikti pusvalandžiui pastovėti.
Kepti keptuvėje su šiek tiek sviesto. Tešla gavos gana tiršta, bet lietinius formuoti sudėtinga nebuvo.
Valgyti galima su grietine arba vienus – kaip kam patinka.
Skanaus!