Norvegiški lietiniai su Gudbrandsdalen sūriu

Norvegiški lietiniai su Gudbrandsdalen sūriu

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Norvegiški blynai su Gudbrandsdalen sūriu. Šis sūris man buvo atradimas – kvepiantis karamele, saldžiai sūrus – gal net ir pavadinti jį sūriu sunku, bet visgi – sūris. O kepiau aš su šiuo sūriu lietinius blynelius.

5-7 lietiniams reikia:

  • 250 ml. pieno
  • 100 g. Gudbrandsdalen sūrio
  • 1 vidutinio dydžio kiaušinio
  • 90 g. miltų
  • žiupsnio druskos
  • sviesto kepimui

Kaip pagaminti:

Sūrį sutarkuoti (tarkavau su smulkesne nei burokine tarka), kiaušinį išplakti su pienu, suverti tarkuotą sūrį. Į gautą masę įmaišyti miltus, druską. Palikti pusvalandžiui pastovėti.

Kepti keptuvėje su šiek tiek sviesto. Tešla gavos gana tiršta, bet lietinius formuoti sudėtinga nebuvo.

Valgyti galima su grietine arba vienus – kaip kam patinka.

Skanaus!
Norvegiški lietiniai su “Gudbrandsdalen” sūriu
Norvegiški lietiniai su “Gudbrandsdalen” sūriu
Norvegiški lietiniai su “Gudbrandsdalen” sūriu
Norvegiški lietiniai su “Gudbrandsdalen” sūriu