Rikotos spurgos
Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Traškios iš išorės, minkštos iš vidaus. Originaliame recepte jos pavadintos itališku desertu “zeppole“, bet šiek tiek pasidomėjus, zepolle yra ne visai spurgos, o tiksliau spurgos su kremu, bet visai ne iš rikotos. Kad ir kaip jas pavadintum, esmės nekeičia. Šias spurgas kepiau pirmą kartą, bet iškart jas įtraukiu į mėgstamiausių sąrašą. Dariau spurgas ir iš paprastos varškės, kurios tikrai buvo nuostabios (tiesa, ne visada – kartą kažkodėl visai nepavyko, nors viską dariau taip pat kaip visada, gal tik varškę patingėjau gerai patrinti šakute), bet šitos pranoko visas – tiek skoniu, tiek gaminimo eiga. Žodžiu, viskas labai paprasta – sumetam į dubenį, išmaišom ir voila!
Pastabos:
- Naudokite tik rikotą, paprasta varškė čia netiks.
- Į aliejų jas dėjau ledų šaukštu (tokiu, kuris su spaustuku), bet galima, matyt, ir paprastu.
- Neišsigąskite, kad tešla bus skysta – tokia ji ir turi būti.
Privalumai: nereikia nieko minkyti, labai greitai daromos, skanios ir kitą dieną.
Trūkumai: kaip ir kepant bet kurias spurgas, lieka aliejaus, kuriame reikia dar ką nors kepti (jei kas turite idėjų, kur jį dar panaudoti, pasidalinkite).
Kam patiktų: Išrankiems spurgų valgytojams.
Įvertinimas: 9/10
Receptas (18-20 spurgų):
2 kiaušinių
125 g. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g. cukraus
250 g. rikotos sūrio
2 a.š. vanilės ekstrakto (jei neturite, galite įdėti šaukštelį vanilinio cukraus)
Gaminimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir truputį paplakite. Ten pat sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir vanilę. Pamaišykite tik tiek, kad viskas susimakaluotų į vientisą masę. Sudėkite rikotą ir dar kartą pamaišykite. Įkaitinkite aliejų ir dėkite po šaukštą masės. Kepkite 3-4 minutes, nuolat pavartydami. Iškepusias spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Apibarstykite kuo tik norite – cukraus pudra, cinamonu ar savo fantazija.