Cukriniai rageliai

Recepto autorius: Saldu sūru
Šio savaitgalio kepinys buvo cukruoti rageliai – paprastučiai, maži kepinėliai, lengvai pagaminami ir greit suvalgomi.
40-iai ragelių reikės:
- 125 g tirpinto sviesto
- 1 kiaušinio
- 1/4 st. šilto pieno
- 10 g šviežių mielių
- 0,5 a.š. kepimo miltelių (originaliame recepte daugiau)
- 250 g miltų
- 1/5 a.š. druskos
- apie 5 v.š. cukraus
Piene ištirpinti mieles. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, supilti pieną su mielėmis, įmušti kiaušinį, supilti ataušusį sviestą, suberti druską ir užminkyti tešlą. Ją laikyti šaldytuve 2 valandas.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą padalinti į 5 dalis. Ant stalo paberti šaukštą cukraus ir ant jo iš vienos tešlos dalies iškočioti apskritimą. Jį padalinti iš pradžių į keturias dalis, o po to kiekvieną ketvirtadalį padalinti į tris trikampius. Pradedant nuo trikampio pagrindo, susukti ragelį.
Ragelius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 25-30 min. arba kol gražiai parus. Stebėkite, kad nepridegtų ragelių apačia, nes jie labai cukruoti ir greit skrunda.
Saldžių akimirkų!