Cukriniai rageliai

Cukriniai rageliai

Recepto autorius: Saldu sūru

Šio savaitgalio kepinys buvo cukruoti rageliai – paprastučiai, maži kepinėliai, lengvai pagaminami ir greit suvalgomi.

40-iai ragelių reikės:

  • 125 g tirpinto sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 1/4 st. šilto pieno
  • 10 g šviežių mielių
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių (originaliame recepte daugiau)
  • 250 g miltų
  • 1/5 a.š. druskos
  • apie 5 v.š. cukraus

Piene ištirpinti mieles. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, supilti pieną su mielėmis, įmušti kiaušinį, supilti ataušusį sviestą, suberti druską ir užminkyti tešlą. Ją laikyti šaldytuve 2 valandas.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą padalinti į 5 dalis. Ant stalo paberti šaukštą cukraus ir ant jo iš vienos tešlos dalies iškočioti apskritimą. Jį padalinti iš pradžių į keturias dalis, o po to kiekvieną ketvirtadalį  padalinti į tris trikampius. Pradedant nuo trikampio pagrindo, susukti ragelį.

Ragelius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 25-30 min. arba kol gražiai parus. Stebėkite, kad nepridegtų ragelių apačia, nes jie labai cukruoti ir greit skrunda.

Saldžių akimirkų!
Cukriniai rageliai
Cukriniai rageliai