Griliažiniai saldainiai
Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Šį kartą labai nesudėtingai ir greit pagaminamas saldėsis. Įspėju – laaabai skanus.
12 griliažinių saldainių reikės:
- stiklinės cukraus
- 1/6 stiklinės vandens (~30ml)
- 65g sviesto
- pusės stiklinės kepintų smulkintų žemės riešutų
Gaminimo procesas:
Į keptuvę supilam vandenį ir cukrų, ant nedidelės ugnies maišom, kol cukrus ištirpsta. Ištirpus cukrui, padidinam ugnį ir nemaišydami kaitinam ~10min, kol masė pasidaro karamelės spalvos. Tuomet sudedame sviestą ir maišome, kol visiškai įsimaišo į masę. Įmaišome riešutus. Gautą masę supilame į indą, kuriame ji stings. BŪKITE ATSARGŪS – MASĖ LABAI KARŠTA.
Naudojau keksiukų kepimo formą – į kiekvieną iš 12 formos įdubimų įpyliau po keletą šaukštų masės. Sustingus masei, išimame ją iš formos ir skanaujame. Jei keksiukų kepimo formos neturite, nieko baisaus. Galima supilti į bet kokią (geriau nelimpančią) formą ir, kai masės sustings, sulaužyti ją norimais gabaliukais.
Skanaus!