Griliažiniai saldainiai

Griliažiniai saldainiai

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Šį kartą labai nesudėtingai ir greit pagaminamas saldėsis. Įspėju – laaabai skanus.

12 griliažinių saldainių reikės:

  • stiklinės cukraus
  • 1/6 stiklinės vandens (~30ml)
  • 65g sviesto
  • pusės stiklinės kepintų smulkintų žemės riešutų

Gaminimo procesas:

Į keptuvę supilam vandenį ir cukrų, ant nedidelės ugnies maišom, kol cukrus ištirpsta. Ištirpus cukrui, padidinam ugnį ir nemaišydami kaitinam ~10min, kol masė pasidaro karamelės spalvos. Tuomet sudedame sviestą ir maišome, kol visiškai įsimaišo į masę. Įmaišome riešutus. Gautą masę supilame į indą, kuriame ji stings. BŪKITE ATSARGŪS – MASĖ LABAI KARŠTA.

Naudojau keksiukų kepimo formą – į kiekvieną iš 12 formos įdubimų įpyliau po keletą šaukštų masės. Sustingus masei, išimame ją iš formos ir skanaujame. Jei keksiukų kepimo formos neturite, nieko baisaus. Galima supilti į bet kokią (geriau nelimpančią) formą ir, kai masės sustings, sulaužyti ją norimais gabaliukais.

 Skanaus! 
Griliažiniai saldainiai
Griliažiniai saldainiai
Griliažiniai saldainiai