Jogurtiniai keksiukai


Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt

1 puodelis (240 ml) jogurto – naudojau JO jogurtą su persikais ir abrikosais
1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas
1/4 puodelio (60 ml) aliejaus
1/2 arb.š. vanilės ekstrakto
2 puodeliai (260 g) miltų
1/2 puodelis (100 g) cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. sodos
1/4 arb.š. druskos
žiupsnelis migdolų drožlių papuošimui

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros. Paruoškite 12 keksiukų formelių.
2. Dubenyje suplakite jogurtą, lengvai išplaktą kiaušinį, aliejų ir vanilės ekstraktą.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
4. Į dubenį su miltų mišiniu supilkite jogurto plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
5. Užpildykite paruošta tešla keksiukų formeles.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
7. Iškepusius keksiukus perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
8. Skanaus!