KAPUČINO KREMAS
kremui :
2 šaukšteliai želatinos
2 šaukštai šalto vandens
2 stiklinės grietinėlės
0,5 stiklinės cukraus
3 šaukštai tirpios kavos( patariu Medaglia D’oro)
10 kiaušinio trynių
papuošimui:
1 stiklinė gietinėlės, suplaktos iki netirštų putelių
malto cinamono
ir sausainelis arba pailgas vafliukas
1. Į maža bliudelį įdėti želatiną ir užpilti šaltu vandieniu, leisti išbrinkti ir ant labai silpnos ugnies ištirpinti .
2. Vidutinio didumo puode su metaliniu, geriau nerudijančio metalo dugnu įdėti grietinėlę,cukrų ir kavą, uždeti ant vidutinio karščio ugnies ir leisti užvirti. Nuimti nuo ugnies ir leisti pastoveti. Suplakti kiaušinio trynius iki švelniai gelsvos spalvos ir potruputi pilti karštą grietinėlės masę į kiaušinius ir be perstojo maišyti, maišyti kol bliudo dugnas bus vėsokas, po to įpilti ištirpintą skystą želatiną ir viską labai atsargiai išmaišyti. Maišyti ilgai labai nereikia, nes kiaušinių trynai gali sukristi .
3.Supilti į 4 kavos puodelius maždaug po 3/4 puodelio ir dėti į šaldytuvą, šaldyti apie 2 val. Kai sustings uždėti plaktos grietinėlės putelių, užberti cinamono ir įsmeigti sausainėlį ar vafliuką.