Kepti triufeliai – privaloma paragauti!

Kepti triufeliai – privaloma paragauti!

Recepto autorius: Skanėstai

Pasaka! Tikrai negalvojau, kaip taip patiks, kad įsitikinti, reikia paragauti. 😉

Reikės:

  • 4 virtų kiaušinių trynių
  • 3 šaukštai cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g šalto sviesto
  • 300 g miltų
  • 2 – 3 šaukštai grietinės
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Glajui:

  • 200 g cukraus
  • pusės stiklinės pieno
  • 2 š. nesaldžios kakavos
  • 40 g sviesto

Tiesa – šitiek glajaus man nepakako apvolioti visiems rutuliukams, be to, glajus pasidarė nebe tirštai skystas, o pokietis, todėl likusius kamuoliukus merkiau į šokolado ir grietinėlės tirpinį (jei galima taip sakyti) ir gavosi dar skanesni! Tai ateity to glajaus ketinu atsisakyti visai, pasiliksiu tik prie šokolado.


Apvoliojimui:

  • pakelis bet kokių vaflių
  • pakelis kokoso drožlių
  • pakelis trupintų žemės riešutų

Eiga:
Trynius ir sviestą sutarkavau, sudėjau grietinę, cukrų, druską ir gerai išmaišiau. Miltus ir kepimo miltelius persijojau, subėriau į trynių masę ir užminkiau tešlą. Iš jos formavau nedidelius rutuliukus (kepant jie truputį padidėja), dėjau į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepiau ~25min 190 C orkaitėje, kol gražiai parusvėjo.

Glajus – puode ant mažos ugnies kaitinau cukrų, sviestą, pieną ir kakavą, kol cukrus ištirpo. Po to, kaip minėjau, ištirpdžiau 100 g šokolado su grietinėlės lašeliu. (Jei daryti tik iš šokolado, tai įtariu, kad reiktų kokių 300 g) Sutrupinau vaflius, pasiruošiau kokosų drožles bei riešutus.

Į pravėsusį glajų merkiau triufelius po to juos apvoliojau kokose, riešutuose ar vafliuose. Leidau sukietėti ir patiekiau. 🙂

Iš tokio kiekio gaunasi ~45 maži, dieviškai skanūs triufeliukai. 🙂
Kepti "triufeliai"