Kepti triufeliai – privaloma paragauti!

Recepto autorius: Skanėstai
Pasaka! Tikrai negalvojau, kaip taip patiks, kad įsitikinti, reikia paragauti. ?
Reikės:
- 4 virtų kiaušinių trynių
- 3 šaukštai cukraus
- žiupsnelis druskos
- 100 g šalto sviesto
- 300 g miltų
- 2 – 3 šaukštai grietinės
- 1 a.š. kepimo miltelių
Glajui:
- 200 g cukraus
- pusės stiklinės pieno
- 2 š. nesaldžios kakavos
- 40 g sviesto
Tiesa – šitiek glajaus man nepakako apvolioti visiems rutuliukams, be to, glajus pasidarė nebe tirštai skystas, o pokietis, todėl likusius kamuoliukus merkiau į šokolado ir grietinėlės tirpinį (jei galima taip sakyti) ir gavosi dar skanesni! Tai ateity to glajaus ketinu atsisakyti visai, pasiliksiu tik prie šokolado.
Apvoliojimui:
- pakelis bet kokių vaflių
- pakelis kokoso drožlių
- pakelis trupintų žemės riešutų
Eiga:
Trynius ir sviestą sutarkavau, sudėjau grietinę, cukrų, druską ir gerai išmaišiau. Miltus ir kepimo miltelius persijojau, subėriau į trynių masę ir užminkiau tešlą. Iš jos formavau nedidelius rutuliukus (kepant jie truputį padidėja), dėjau į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepiau ~25min 190 C orkaitėje, kol gražiai parusvėjo.
Glajus – puode ant mažos ugnies kaitinau cukrų, sviestą, pieną ir kakavą, kol cukrus ištirpo. Po to, kaip minėjau, ištirpdžiau 100 g šokolado su grietinėlės lašeliu. (Jei daryti tik iš šokolado, tai įtariu, kad reiktų kokių 300 g) Sutrupinau vaflius, pasiruošiau kokosų drožles bei riešutus.
Į pravėsusį glajų merkiau triufelius po to juos apvoliojau kokose, riešutuose ar vafliuose. Leidau sukietėti ir patiekiau. ?
Iš tokio kiekio gaunasi ~45 maži, dieviškai skanūs triufeliukai. ?