Pusryčių keksiukai su mėlynėmis

Pusryčių keksiukai su mėlynėmis

Recepto autorius: Skanėstai

Su senelio namine šaldytų mėlynių uogiene tiksliau. Mano favoritai šiuo metu, ypač patinka, kaip subtiliai pamažu atsiskleidžia jų skonis. Tokie turtingi, sodrūs, tinkamiausiai, mano galva, būtent pusryčiams, na arba priešpiečiams, su arbatos puodeliu. 🙂

9 keksiukai:

  • 150 g kambario temp. sviesto
  • 100 cukraus (rudasis ypač tiktų)
  • 3 kiaušiniai
  • 75 g miltų
  • 75 g viso grūdo miltų
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. avižinių dribsnių
  • žiupsnelis druskos
  • 9 a.š. mėlynių uogienės

Eiga: Sviestas turi būti ypač minkštas. Jei toks nėra, galima šiek tiek pakaitinti jį indelyje ant silpnos ugnies. Minkštą sviestą suplakti su cukrumi iki vientisos masės. Plakant įmušti kiaušinius.

Abiejų rūšių miltus ir kepimo miltelius sumaišyti tarpusavy ir įmaišyti į kiaušinių bei sviesto masę. Berti druską, avižinius dribsnius ir išmaišyti.
Į kepimo formeles dėti po 1 kupiną valgomąjį šaukštą tešlos ir po šaukštelį uogienės. Ją galima ir įmaišyti į tešlą, čia jau kiekvieno pasirinkimas. Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
Pusryčių keksiukai su mėlynėmis
Pusryčių keksiukai su mėlynėmis