Tiramisu desertas

Tiramisu desertas

Recepto autorius: Skanėstai

Vėl kepiau fantastiškąjį tortą ir liko mascarponės. Nutariau padaryti tą tikrąjį tiramisu, bet nedidelio deserto formoje. Man asmeniškai taip žymiai estetiškiau atrodo, o ir skaniau valgosi, nereikia vargti ir pluktis, stengiantis kuo gražiau įkrėsti iš kepimo indo…  🙂

4 sočioms (arba 5 mažesnėms) porcijoms reikia:

  • 200g mascarponės
  • 250 ml grietinėlės
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 2 v.š. cukraus pudros
  • pusės to didelio pako damų pirštelio (gaunasi ~2 į peršviečiamus maišelius įpakuoti “blokai“)

Sulaistymui:

  • 400 ml karšto (užvirusio) vandens
  • 4 a.š. stiprios kavos (šį kart naudojau ne tirpią, tai gavosi net skaniau, sakyčiau, žinoma, reikėjo perkošti, kad neliktų nuosėdų)
  • 2 v.š. brendžio
  • 2 v.š. cukraus

Eiga: Pirmiausia pasiruošti sirupą sulaistymui, sumaišant visus ingridientus, ir palikti jį atvėsti. Tada kiaušinių baltymus plakti su cukraus pudra apie 10min., kol sustandės ir pasidarys puri masė. Grietinėlę išplakti atskirai, po to į ją įmaišyti mascarponę (galima šiek tiek paplakti, kad gerai išsimaišytų). Tuomet į gautą masę sukrėsti kiaušinių baltymus ir gerai išmaišyti. Pasiruošti stiklines ar dubenėlius, kuriuose bus “lipdomas“ tiramisu. Susipjaustyti damų pirštelius iki norimo dydžio. Po vieną panardinti juos į sirupą ir iškloti stiklinės dugną, ant jų krėsti grietinėlės masę, vėl pamirkytus sausainius ir vėl grietinėlę. Taip padaryti į visas stiklines, jei norisi užtarkuoti šokolado ar užberti kakavos ant viršaus ir patalpinti kelioms valandoms į šaldytuvą.
Galiu pasakyti, kad aš visos porcijos neįveikiau. Gal todėl, kad buvau pavalgiusi, o gal dėl deserto sotumo… Tad porcijas galima ir mažinti. 😉
Skanaus!
Tiramisu desertas