Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Recepto autorius: Skanėstai

Vis varvindavau seilę žiūrėdama į Gabrielės bandutes, kol prisiruošiau pati jas išsikepti. Rezultatu likau laaabai patenkinta, darbo mažai, o skonis… 25 bandelės dingo tą pačią dieną. Tai daug ką pasako… ?

Viršus gavosi traškus, o vidus – minkštutėlis.

Reikia:

  • 250 ml pieno
  • 60 g rudojo cukraus
  • 7 g sausų mielių
  • 50 g sviesto
  • 390 g miltų

Padažui:

  • 100 g sviesto
  • 70 g rudojo cukraus
  • 2 a.š. cinamono
  • 1 a.š. malto muskato

Eiga: pieną šiek tiek pašildyti, maišant berti cukrų. Sviestą išlydyti ir atvėsinti. Miltus sumaišyti su mielėmis, maišant berti į pieną pakaitomis su sviestu. Minkyti lipnią tešlą. Miltų tikrai nereikia daugiau, kad taip įkyriai neliptų prie pirštų galima juos pasitepti aliejumi ir ilgainiui tešla nors ir lipni, bet taps elastinga. Minkyti reikia apie 15 min. Uždengus šiltai palaikyti apie valandą.

Padažui: sviestą išlydyti, sumaišyti su prieskoniais ir cukrumi iki vientisos, poskystės masės.
Pateptomis aliejumi rankomis iš tešlos formuoti kamuoliukus, gausiai juos po vieną mirkyti padaže ir dėti į sviestu pateptą skardą, kol užsipildys (aš suformavau 25 kamuoliukus ir kepiau 25 cm formoje). Užpildžius formą dar palikti apie pusvalandį, bandelės dar pakils šiek tiek.

Kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Bandelės su cinamonu