Obuolienė


5 kg obuolių,
1,5 kg cukraus,
cinamono,
apelsino žievelių.

Maždaug vienodo dydžio, vienos rūšies obuolius nulupti kuo ploniau ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustyti po 8 skilteles. Po to suberti į emaliuotą indą (kuriame virs ), užpilti cukrumi ir palikti 12 val.
Paskui pusę obuolių išimti (be skysčio ), o likusius virti ant stiprios ugnies, retkarčiais pamaišant. Po 15-20 min., kai obuolių skiltelės pradeda blizgėti, dėti išimtus obuolius, malto cinamono, apelsino džiovintos žievelės ir dar pavirti apie 10 min. Karštą obuolienę supilstyti į sausai iškaitintus karštus stiklainius ir tuoj pat uždaryti kaip marmeladą. Taip greit pagaminamas, skanus produktas, meėgstamas tiek vaikų, tiek ir suaugusiųjų. Obuolienei geriausiai tinka sveiki, nepernokę, nepažeisti ligų bei kenkėjų obuoliai.