Antrieji patiekalai

Šviežios dešrelės užkeptos su daržovėmis

4 porcijoms reikės: 1kg šviežių dešrelių, 2 stiklinių alaus, svogūno, keleto mažų svogūniukų (be lukštų ), šaukšto aliejaus, šaukšto mairūno, raudonosios paprikos ankšties, lauro lapelio. Dešreles užpilkite alumi ir 2 stiklinėmis šalto vandens. Įdėkite lauro lapelį ir supjaustytą svogūną. Virkite 20 min. ant lėtos ugnies. Svogūniukus nuplaukite. Sudėkite į verdantį vandenį ir truputį pavirusi gerai […]

Žuvies šašlykėliai

(4 šašlykams) 1 kg žuvies filė (pvz. auksinio ešerio) 1 citrina 2 stangrūs pomidorai (Pomidorai) 2 maži svogūnai 2 šaukštai sviesto druskos pipirų Paruošta žuvies filė supjaustoma storais kubeliais. Jie apšlakstomi citrinos sultimis ir paliekami keletui minučių, kad sultys įsigertų. Tuo tarpu pomidorai supjaustomi skiltelėmis, nulupti svogūnai dalomi į keturias dalis. Visi priedai pakaitomis suveriami […]

AIRIŠKI BLYNELIAI

¼ pieno, 3 kiaušiniai, 40 g lydyto sviesto, 60 g miltinio cukraus, truputis miltų, žiupsnelis cinamono, muskato riešuto, truputis romo, cukraus. Miltai išmaišomi su pienu, į tešlą įmušami kiaušiniai, supilamas sviestas, miltinis cukrus, muskato riešutas ir romas. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Keptuvėje smarkiai įkaitintuose riebaluose iškepami ploni blyneliai. Jie apibarstomi cukrumi, sudedami kauburėliu vieni […]

Kuržemės troškinys

170g. kiaulienos 25g lašinių 50g. ropinių svogūnų 5g. miltų 30g. grietinės 50g. raugintų agurkų 200g. bulvių 5g. sviesto 1 kubelis Maggi grybų sultinio 10g. Maggi prieskonių mišinio druskos, pipirų Mėsą supjaustyti juostelėmis ir apkepti su smulkintais lašinukais bei svogūnais. Baigiant kepti sudėti smulkintus raugintus agurkus, pakepinti miltus, sutrupinti Maggi grybų sultinį, įdėti druskos, pipirų, Maggi […]

Veršiena su ryžiais

500 g veršienos 0,5 l vandens 1 šaukštas sviesto 2 svogūnai 1 šaukštas miltų druskos pipirų 1 šaukštas grietinės 2-3 kiaušinio tryniai 1 stiklinė ryžių 2 stiklinės sultinio Mėsą supjaustyti, sudėti į šaltą vandenį ir virti ant silpnos ugnies kol suminkštės. Svogūnus pakepinti, sudėti miltus, atskiesti sultiniu, pavirinti, sudėti trynius, išplaktus su grietine, truputį pakaitinti […]

Pikantiški makaronai su krevetėmis

6 porcijoms reikės: 500g vermišelių arba ilgų,plonų makaronų, 1 šaukšto aliejaus, 2 šaukštų aštraus kario makaronų padažo, 350g krevečių, 200g šparaginių žirnelių, 300g pupelių daigų, 20g šviežios kalendros, sukapotos, 3 šaukštų kokoso kremo. Išvirkite makaronus. Keptuvėje įkaitinkite aliejuje ir 1 min. pakaitinkite kario padažą, įmaišykite krevetes ir dar kepkite apie 5 min. Sudėkite žirnelius ir […]

Šiltas stručio mėsos guliašas su Rucola salotomis

4 porcijos: 600 g plonai supjaustytos stručio „didžiosios kulšies” mėsos, 2 cl alyvų aliejaus, 2 skiltelių česnako, šiek tiek šviežiai maltų pipirų ir stambios jūros druskos, 50 g plonais griežinėliais supjaustytų grybų, 150 g Rucola salotų , šviežio baziliko 1. Išspauskite česnako skilteles, susmulkinkite grybus ir baziliką. 2. Į karščiui atsparias lėkštes gražiai išdėliokite plonus […]

Žuvies troškinys su pomidorais

500g žuvies filė, 500g pomidorų, 200g žiedinių kopūstų, 2 svogūnai, poras, 3 skiltelės česnako, cukraus, juodųjų pipirų, baziliko,druskos, aliejaus. Verdančiu vandeniu nuplikykite pomidorus ir nulupkite. Sudėkite į indą, kuriame troškinsite, sutrintus pomidorus, žiedeliais supjaustytus porą ir svogūnus, susmulkintus žiedinius kopūstus, prieskonius. Įpilkite truputį aliejaus ir pavirkite ant viryklės maždaug 2 min. Žuvį supjaustykite gabalėliais ir […]

Įdarytas viščiukas, keptas folijoje

1 viščiukas, 2 šaukštai aliejaus, truputis druskos. Įdarui: 4 šaukštai maltų džiūvėsėlių, 3 kiaušinių baltymai, petražolių lapelių, muskato riešuto, druskos pagal skonį. Įdarytas viščiukas įtrinamas druska. Paruošiamas įdaras: petražolių lapeliai smulkiai supjaustomi, sumaišomi su džiūvėsėliais bei išplaktais baltymais, įberiama muskato riešuto ir druskos. Viščiukas prikemšamas įdaro, užsiuvamas, surišamas, suvyniojamas į foliją (jos galai užlenkiami į […]

Spalvingi šašlykai

6 paprikų ankštys (raudonųjų, geltonųjų, žaliųjų – iš viso 1,2 kg ), 600g šašlykams paruoštos mėsos, 6 svogūnai (300g) Paprikas perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti stambiais gabaliukais. Svogūnus nulupti ir supjaustyti ketvirčiais. marinuotos mėsos gabaliukus suverti ant iešmų pakaitomis su skirtingų spalvų paprikomis bei svogūnais (juos taip pat galima pamarinuoti). Kepamus šašlykus retkarčiais pavartyti […]