Antrieji patiekalai

AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BLYNELIAI

8 š avižinių dribsnių užplikyti stikline verdančio vandens, kuriame prieš tai ištirpinti 0,5 kubelio vištienos sultinio. Palikti per naktį. Ryte įtarkuoti 3 vidutinio dydžio svogūnus per smulkią tarką, įdėti 2 gerai išplaktus kiaušinius ir 1 šaukštą miltų. Tešla turi būti grietinės tirštumo.

Grybų ir bulvių apkepas

8 vidutinio dydžio bulvės 400 g apvirtų šviežių grybų 2 vidutinio dydžio svogūnai 1 šaukštas miltų 5 šaukštai aliejaus 1/2 stiklinės grietinės žalių petražolių druskos pipirų Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti kubeliais, iškepti pusiau minkštai karštame aliejuje, išmaišyti su grybais, sukapotais svogūnais, petražolėmis, druska ir pipirais. Apipilti grietine ir pakepinti orkaitėje 20 min.

Fritiurinėje keptos bulvės

8-10 bulvių druskos, aliejaus kepimui Bulves nuskusti, supjaustyti 4 cm ilgio ir 1 cm pločio juostelėmis ir padėti į šaltą vandenį. Bulves išimti ir nuvarvinti. Sudėti į įkaitntą aliejų ( bulvės turi plaukioti aliejuje). Po 10 minučių išgriebti bulves ir leisti riebalams nuvarvėti. Prieš patiekiant ant stalo bulves panardinti į įkaitintą aliejų ir kepti kol […]

Mėsos troškinys su kivi vaisiais

kiaulienos išpjovos gabaliukas 2 kivi vaisiai „Vegetos” prieskonių juodųjų pipirų bulvių morkų žiedinių kopūstų svogūnas kelios česnako skiltelės aliejaus Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais, apibarstyti „Vegeta”, pipirais, sumaišyti su nuluptais ir supjaustytais kiviais ir palaikyti šaltai keletą valandų. (kivi labai puikus priedas ir prie mėsos šašlyko, nes labai minkština mėsą, suteikia nuostabų skonį, – aut.past.) Nuskustas […]

Bulvės su silke ir svogūnais

4 porcijoms reikės: 8 orkaitėje keptų bulvių su lupenomis, 3 silkių filė, raudonojo svogūno, pipirų, 6-8 šaukštų aliejaus. Svogūną supjaustykite griežinėliais. Silkes supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su svogūnais ir pabarstykite pipirais. Užpilkite aliejumi ir 2 val. įdėkite į šaldytuvą. Išskobtas bulves prikimškite silkėmis ir svogūnais.

Kimšti makaronai

4 porcijoms reikės : 1 bandelės,, 3 morkų, 2 svogūnų, 500g mėsos faršo, 1 kiaušinio, 1/2 šaukštelio paprikos, 20 didelių makaronų, 2 skiltelių česnako, 3 šaukštų aliejaus, indelio konservuotų pomidorų, 2 šaukštelių sultinio, po 1šaukštą sviesto ir miltų, po stiklinę sultinio ir pieno, muskato riešuto, 100g fermentinio sūrio, druskos, pipirų. Bandelę pamirkome. Morkas supjaustykite kubeliais […]

žuvies apkepėlė

650 g jūros lydekos arba plekšnės filė, svogūnas, citrina, 4 šaukštai sviesto, 1,5 stiklinės daržovių nuoviro, 2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, 2 tryniai, šaukštas džiūvėsių, 2 šaukštai petražolių, 2 šaukštai kvietinių miltų, druskos, pipirų Citriną perpjauti pusiau. Iš vienos pusės išspausti sultis, o kitą supjaustyti griežinėliais. Filė nuplauti, nusausinti, supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, apšlakstyti […]

Bulvės su fetos sūriu ir žalumynais

4 porcijoms reikės: 8 su lupenomis, keptų bulvių, 200g fetos sūrio, 2 skiltelių česnako, 3 šaukštų natūralaus jogurto, keleto lapelių įvairių rūšių salotų, 2 šaukštų supjaustytų svogūnų laiškų, druskos, pipirų. Česnaką nulupkite ir sutrinkite. Sūrį sutrinkite su česnaku ir jogurtu. Pagardinkite druskair pipirais. Salotas smulkiai supjaustykite. Išskobtas bulves prikimškite sūrio mase ir pabarstykite salotomis ir […]

VIŠTOS KRŪTINĖLĖ SU PAPRIKA

4 vištos krūtinėlės filė 2 šaukštai alyvuogių aliejaus 2 svogūnai 1 raudonoji ir 1 žalioji paprikos 5 švieži pievagrybiai pusės citrinos sulčių 1 šaukštelis paprikos miltelių 1 kubelis vištienos sultinio 2 šaukštai grietinės 2 kiaušinių tryniai druskos, pipirų Juostelėmis supjaustytas vištos krūtinėles pabarstyti maltais pipirais, druska, paprikos milteliais, pašlakstyti citrinos sultimis ir aliejuje. Baigiant kepti […]

Vištos krūtinėlės šašlykai aštriu padažu

4 porcijoms reikės : 300 g vištos krūtinėlių. Marinatui : 2 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų citrinos sulčių, ryšelio kalendrų arba petražolių, raudonosios paprikos, skiltelė česnako. Padažui : raudonosios paprikos, 2 šaukštų sojų padažo, 2 šaukštų citrinos sulčių, 2 svogūnų laiškų, cukraus, druskos. Mėsą supjaustykite nelabai siauromis juostelėmis.Marinatui papriką išvalykite ir supjaustykite.Kalendras arba petražoles susmulkinkite.Česnaką sutrinkite.2 […]