Antrieji patiekalai

Veršiuko inkstų apkepas

Tešlai: 250 g miltų, 60 g aliejaus, 2 kiaušiniai, druskos, trynys. Įdarui: 3 veršiuko inkstai, 500 g veršienos, 100 g taukų, 2 galvutės svogūnų, morka, druskos, pipirų. Veršiena ir gerai išmirkyti inkstai supjaustomi kubeliais, pavoliojami miltuose ir kartu su svogūno žiedeliais bei morkų griežinėliais apkepinami riebaluose, paskui pasūdoma, papipirinama ir dar truputį patroškinama. Galima įpilti […]

Makaronų apkepas su daržovėmis

Jums reikės: 350g makaronų, 400g svogūnų laiškų, 400g prinokusių pomidorų, aštrios paprikos, 2 kiaušinių, 100g juodųjų alyvuogių, 2 šaukštų pieno, šaukštelio pomidorų koncentrato, 3 šaukštų tarkuoto ožkos sūrio, aliejaus,100g sviesto, druskos, pipirų. Svogūnų laiškus supjaustykite perpus ir dar išilgai perpus, pašlakstykite aliejumi ir kepkite ant lėtos ugnies 5 min. Pagardinkite druska ir pipirais. Pomidorus supjaustykite […]

Keptos orkaitėje bulvės su silkių padažu

dideles vienodo dydžio bulvės aliejaus Padažui: 1 sūdyta silkė 1/2 stiklinės pieno 1 didelė raudonos paprikos ankštis 2 šaukštai krapų 2 šaukštai žalių petražolių 2 šaukštai svogūnų laiškų druskos karčiųjų pipirų kajeno pipirų 1,5 stiklinės jogurto 3 šaukštai rūgščios grietinės Nušveistas bulves keletą kartų įpjauti skersai ir išilgai. Aliuminio foliją aptepti aliejumi, sudėti ant jos […]

Silkė rusiškai

8 silkių filė 8 virti kiaušiniai 1.5 stiklinės marinuotų burokėlių 1.5 stiklinės marinuotų arba raugintų agurkėlių 1.5 stiklinės kaparių 1.5 stiklinės grietinės Supjaustykite silkę gabaliukais ir gražiai sudėliokite į lėkštę. Sudėkite kubeliais supjaustytus burokėlius bei agurkus, kiaušinių skilteles ir kaparius. Supilkite grietinę į atskirą indelį ir patiekite prie silkės

Aluje kepti maltiniai su voveraičių įdaru

700 g kiaulienos faršo, 1 kiaušinis, 2 piene mirkytos juodos duonos riekelės, kiaulienos prieskonių, 2-3 šaukštai krakmolo, 1 svogūnas, 30 g sviesto. 0.5 l alaus. Įdarui: 1 svogūnas, 1 stiklinė voveraičių, 50 g sviesto, 1,5 šaukšto krakmolo, druskos. Papuošimui šviežių daržovių. Faršą sumaišome su kiaušinio plakiniu, duonos riekelėms, prieskoniais, krakmolu ir svieste pakepintais svogūno kubeliais. […]

Su aštriu padažu ir vištiena

4 porcijoms reikės: 400g vištienos filė, 1 šaukšto krakmolo, 4 šaukštų sojų padažo, 2 šaukštų sauso chereso, 5 šaukštų aliejaus, 1/2 šaukšto cukraus, 1 cukinijos, 250g burokų lapelių, 200g pievagrybių, 2 raudonųjų paprikų, 1 svogūno, 1 skiltelės česnako, 400g ilgųjų makaronų, 100ml sultinio. Mėsą supjaustykite juostelėmis. Sumaišykite krakmolą su 2 šaukštais sojų padažo, cheresu, 1 […]

Skumbrė su česnaku ir imbieru

4 porcijoms reikės: gabaliuko sviesto, 1 sutrintos česnako skiltelės, 2,5 cm sutarkuoto šviežio imbiero, 4 didelių skumbrių, miltų apvolioti, 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės. Didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą, sudėkite česnaką ir imbierą ir keletą min. ant mažos ugnies kepkite maišydama. Žuvis pabarstykite druska ir pipirais, pavoliokite miltuose ir gerai apkepinkite iš abiejų pusių. Išimkite […]

Daržovių ir lašinių patiekalas

Garbanotasis kopūstas, 500 g bulvių, 4 morkos, 4 porai, 3 valgomieji šaukštai aliejaus, taukų arba margarino, didelis svogūnas, druskos, pipirų, kiaulienos taukų arba lašinių, 1-2 kmynų šaknelės. Morkas supjaustyti išilgai, porus – 2 cm pločio gabalėliais, garbanotąjį kopūstą – smulkiais gabaliukais.Bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais.Aliejų pašildyti ir sudėti į jį daržoves, užbarstyti druskos ir pipirų, […]

Bulvių vėdarai

12 bulvių 20 g lašinukų 2 svogūnai 0,5 šaukštelio mairūno (Kvapusis mairūnas) 2-3 kiaulės žarnos druskos Įdarui nuskustas bulves sutarkuoti. Lašinukus smulkiai supjaustyti, pakepinti su svogūnais ir supilti į tarkius, sudėjus mairūną, druską, viską išmaišyti. Žarnas gerai išvalyti, ištrinti druską su česnaku, išplauti ir nekietai prikimšti įdaro. Skardą patepti riebalais, įpilti truputį vandens ir laisvai […]

Kepta jautiena

500 g jautienos be kaulų, 5 pievagrybių, 1 svogūno, druskos, pipirų, 1 šaukšto aliejaus. Padažui: 1/2 stiklinės sultinio, 1 šaukštelio krakmolo, citrinos sulčių, 2 šaukštų jogurto, žiupsnelio cukraus Mėsą keliose vietose giliai įpjaukite. Pievagrybius ir svogūną supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, pagardinkite druska ir pipirais. Į įpjovas mėsoje prikimškite faršo ir mėsą gausiai pasūdykite, pabarstykite pipirais. […]