Antrieji patiekalai

EŠERYS KEPTAS

1 kg ešerio arba starkio, lydekos, pūžlių. 2 kiaušiniai 3 šaukštai miltų 50 g sviesto 50 g taukų pyrago džiūvėsėlių druskos Paruoštus ešerius iš abbiejų pusių keliose vietose įpiaukite skersai, pasūdykite ir palaikykite 30 min. Stambesnes žuvis, perpjovę ties stuburu išilgai, supjaustykite gabalais. Žuvytes ar žuvų gabalus pavoliokite suplaktame kiaušinyje, paskui miltuose ir džiūvėsiuose. Kepkite […]

Kiaulienos kepsnys su pomidorais

150g maltos kiaulienos, 1/4 kiaušinio į mėsą, 2 griežinėliai pomidoro, 50g fermentinio sūrio, 1/4 kiaušinio, truputis druskos, pipirų. Į maltą mėsą įdedame kiaušinio, druskos, pipirų ir gerai išmaišome. Suformuojame kepsnį ir dedame jį į aliejumi pateptą skardą. Ant mėsos dedame pomidoro griežinėlius, o ant jų sutarkuotą ir su likusiu kiaušiniu sumaišytą sūrį. Kepame 180-200C temperatūros […]

Bulvių ir varškės apkepas

10 bulvių, 600 g varškės, 2 kiaušiniai, 1 stiklinė pieno, 150 g lašinukų, 1 svogūnas. Bulves nuskuskite, išvirkite ir atvėsusias supjaustykite kubeliais. Varškę pertrinkite, sumaišykite su kiaušiniais ir pienu. Lašinukus smulkiai supjaustykite ir kartu su smulkintais svogūnais apkepkite keptuvėje. Kai apkeps, sudėkite bulves ir dar truputį pakepkite. Į paruoštą varškę supilkite keptuvės turinį, gerai išmaišykite […]

VIŠTIENOS SALOTOS SU DARŽOVĖMIS

Reikia: 200 g. rūkytos vištienos; 4 _ 5 virtos bulvės; 1 žalia paprika; žalių salierų lapų. Padažui: 5 šaukštai aliejaus; 1 šaukštas cukraus; 2 šaukštai citrinų sulčių; truputis druskos, kvapiųjų pipirų. Vištieną bulves ir papriką supjaustome kubeliais. Salierų lapus susmulkiname. Padažui skirtus produktus supilame į nedidelį puodelį ir plakame, kol ištirpsta cukrus. Užpilame salotas, išmaišome […]

Plakinys

0.5 kg jautienos, 250 g kiaulienos, 350 g avienos (visa mėsa be kaulų, nurodytuas grynas svoris), 2 l vandens, svogūnas, 2 morkos, ketvirtis griežčio (sėtinio), 12 bulvių, 10 kvapiųjų pipirų, 10 juodųjų pipirų, valgomasis šaukštas druskos, lauro ir petražolių lapelių. Supjaustyti nedideliais gabalėliais griežtį, morkas, svogūną.Kaip galima smulkiau supjaustyti mėsą.Į kiaurasamtį arba tinklelį sudėti daržoves, […]

Veršienos suktinukai su žalumynų įdaru

4 porcijoms reikės: 4 gabaliukų veršienos, 200g pomidorų, 50g juodųjų alyvuogių, skilteles česnako, 1/2 stiklinės baltojo sauso vyno,4 šaukštų aliejaus,200 ml sultinio,8 šaukštelių garstyčių,druskos, pipirų,ryšelio šviežių čiobrelių (arba 2 šaukštelių džiovintų). Svogūnus ir čiobrelius susmulkinkite.Česnaką sutrinkite su druska. Pusę čiobrelių sumaišykite su česnaku ir puse svogūno. Mėsą nuplaukite ir truputį padaužykite. Pabarstykite druska ir pipirais,iš […]

Kalakutas

Jums reikės:didelio kalakuto, pusės šaukštelio smulkinto muskato, gvazdikėlių, imbiero, garstyčių miltelių, juodųjų ir raudonųjų pipirų, cinamono, 100 g 30% riebumo grietinės, 50 g aliejaus, apie 30 g sojos padažo. Viską sumaišykite, padarykite tyrę ir ja gerai įtrinkite kalakutą. Uždenkite plėvele ir palikite virtuvėje per naktį, kad prieskoniai įsigertų. Pilveliui prikimšti reikės: džiovintų slyvų (jas apšlakstykite […]

JAUTIENOS ŠAŠLYKAI

200g jautienos 1 svogūnas 30g vyno acto 20g citrinos sulčių 7g baziliko druskos, pipirų Mėsą supjaustyti gabaliukais po 30-40g. Smulkiai supjaustome svogūną ir sudedame su mėsa į vieną indą. Mėsą pasūdome, papipiriname, įdedame baziliką. Citrinos sultis sumaišome su vyno actu. Viską užpilame vyno actu ir pastatome šaltoje vietoje 5-6 valandoms. Kepama ant žarijų užmovus ant […]

Žuvis su daržovėmis

300 g žuvies filė, druskos, pipirų, kmynų, 1 šaukšto aliejaus, 2 paprikų, 1 svogūno, 2 bulvių, 4 pievagrybių, 1 stiklinės sultinio (kubelio). Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir 10 minučių pavirkite. Papriką, svogūną ir pievagrybius supjaustykite ir sudėkite į įkaitintą aliejų, truputį patroškinkite, užpilkite sultiniu ir 10 minučių troškinkite uždengtą. Pabarstykite prieskoniais. Ant viršaus sudėkite žuvį, […]

Žemaičių cepelinai

Apie 10 bulvių išverdam su lupenom, dar karštos nulupamos ir sutrinamos arba dar geriau, kai sumalamos. Įdedame 4-5 šaukštus miltų, 2 kiaušinius, pasūdom ir gerai išminkom. Užverdam vandenį į kurį geriau įdėti dar šaukštą krakmolo. Iš tešlos padarom paplotelį delno dydžio, į jo vidurį įdedama smulkiai supjaustyto rūkyto kumpio, sulenkiam pusiau ir užspaudžiam kraštus. Sudedam […]