Antrieji patiekalai

Dešrelės bekono griežinėliuose

12 dešrelių, 12 plonų bekono griežinėlių, 4 šaukštai garstyčių, 8 šaukštai majonezo, 12 arba daugiau nedidelių pomidoriukų, bazilikų lapelių, pipirų, druskos. Ant kiekvieno bekono gabalėlio užbarstome bazilikų lapelių, pipirų, uždedame dešrelę ir ją suvyniojame į bekoną.Kad suktinukas neišsileistų, jį susmeigiame mediniu smeigtuku.Garstyčias išsukame su majonezu, pagardiname pipirais, jei reikia – ir druska.Taip paruoštas dešreles kepame […]

Baklažanai su mėsos įdaru

(4 porcijos) 2 baklažanai 2 šaukštai citrinos sulčių 3 skiltelės česnako 6 pomidorai (Pomidorai) petražolių 2 svogūnai svogūnų laiškai (3 svogūnų) 300 g jautienos faršo 2 šaukštai aliejaus 75 g Parmezano sūrio 1. Baklažanus perpjauti išilgai per pusę. Išskobti minkštimą, supjaustyti jį kubeliais ir apšlakstyti citrinos sultimis, jomis taip pat įtrinti išskobtų baklažanų vidų. Česnaką […]

Grybai, troškinti su pomidorais

400 g. šviežių grybų, 1 svogūnas, 50 – 60 g. sviesto, 1 šaukštas miltų, 0,5 – 1 stiklinė nuoviro, 1 stiklinė grietines, druskos, 500 g. šviežių pomidorų, krapų. Nuvalytus ir supjaustytus grybus bei svogūną pakepinti svieste, įberti miltų ir dar pakepinti, kol miltai paraus. Įpilti nuoviro, įdėti grietinės, patroškinti ir pasūdyti. Pomidorus supjaustyti lygiomis skiltimis, […]

Grybų ir brokolių pyragas

Tešlai : 200 ml miltų, 100 ml avižinių sėlenų, 125 g atšaldyto sviesto, 50 ml vandens, druskos. Įdarui : 500 ml šviežių ar sūdytų grybų, 250 g brokolių, 2 šaukštai sviesto, 3 kiaušiniai, 250 ml pieno, druskos, pipirų, 200 ml tarkuoto fermentinio sūrio. Miltus, sėlenas suminkyti su sviesto gabaliukais ir vandeniu.Padaryti nedidelį tešlos kepalėlį ir, […]

Rūkytos dešros ir daržovių iešmeliai

12 storokų saliamio griežinėlių, 400g jautienos be kaulų, 2 geltonosios paprikos, 2 jaunos cukinijos, 8 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai citrinų sulčių, šaukštas mėsos prieskonių. Jautieną supjaustyti gabalėliais. Aliejų sumaišyti su citrinų sultimis ir prieskoniais. Marinatu apšlakstyti mėsą ir 1 val. palaikyti šaldytuve. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustyti didokais gabalėliais. Cukinijas supjaustyti plonais griežinėliais. Daržoves, mėsą ir […]

Kalakutienos kepsnys

8 porcijoms reikės: 1,75kg kalakuto krūtinėlės, 6 šaukštų aliejaus, 200g ryžių indelio ananasų, 1 agurko, 2 spalvotų paprikų, gūžinės salotos, 2 svogūnų, 6 šaukštų vyno acto, 200ml čilio padažo, 150g tirštos grietinės. Mėsą įtrinkite druska ir suriškite siūlu smarkiai suspaudusi. Įdėkite į aliejumi išteptą formą ir kepkite 1val. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Išvirkite ryžius ir […]

Skumbrė su apelsinų sultymis

4 porcijoms reikės: 4 skumbrių, 2 apelsinų sulčių ir žievelių, 2 šaukštų susmulkintų mėtų lapelių. Skumbres keliose vietose įpjaukite, sudėkite į aukštą keptuvę ir pabarstykiteapelsino žievelėmis bei mėtomis. Supilkite apelsinų sultis ir pabarstykite druska ir pipirais. Patroškinkite ant mažos ugnies 10-15 minučių. Patiekite su žaliomis salotomis.

Įdaryta nugarinė

0,7-1,2kg kiaulienos nugarinės, 2 svogūnai, raudonas saldusis pipiras, česnako, juodųjų pipirų, saldžiųjų pipirų, kari prieskonių, morkų, petražolių, krapų,šaukštelis cukraus. Ilgu aštriu peiliu įpjaukite išilgai visą nugarinės gabalą. Mėsą, taip pat ir įpjovos vidų, įtrinkite prieskoniais ir palaikykite šaltai mažiausiai 12 val. Susmulkintus svogūnus ir šiaudeliais supjaustytą pipirą apkepinkite aliejuje. Šiuo įdaru prikimškite įpjovą. Ant celofano […]

Keptas ešerys

1 kg ešerys, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai miltų, 50 g sviesto, 50 g taukų, džiūvėsėlių, druskos. Paruoštus ešerius iš abiejų pusių keliose vietose įpjaukite skersai, pasūdykite ir palaikykite 30 min. Stambesnes žuvis, perpjovę ties stuburu išilgai, supjaustykite gabalais. Žuvytes ar žuvų gabalus spvoliokite suplaktame kiaušinyje, paskui miltuose ir džiūvėsiuose. Kepkite taukuose su ištirpintu sviestu. Pakaitintame […]

Silkių vyniotiniai (Rolmopsai)

3 silkės, 2 – 3 svogūnai, 2 morkos, 5 pipirai, 1 šaukštas aliejaus, 3 gvazdikėliai, 2 lauro lapeliai, acto, truputis cukraus, 1.5 stiklinės vandens. Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriantt išilgai į dvi puses. Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus – pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais […]