Antrieji patiekalai

Kepsnys su kiaušiniu

100 g maltos kiaulienos, 100 g maltos jautienos, 0.5 kiaušinio, 1 šaukštas krakmolo, 0.5 riekelės batono, truputis druskos, pipirų, 1 kiaušinis. Į maltą mėsą suberiame krakmolą, įdedame piene išmirkytą batoną, 0.5 kiaušinio, pabarstome druska bei pipirais ir išminkome. Kiaušinį verdame 4-5 min., atvėsiname, nulupame ir dedame į maltos mėsos vidų kaip įdarą.Kepsnį formuojame rankomis, kad […]

Norvegiškos keptos dešrelės

2 keptos dešrelės, 3 obuoliai, valgomasis šaukštas aliejaus, 50 g sviesto, valgomasis šaukštas cukraus. Dešreles 10 min. sudėti į karštą vandenį, bet nevirti. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir sudėti į ugniai atsparų indą, išteptą riebalais. Sudėti dešreles ir viską užpilti aliejumi.Ant viršaus pridėlioti nedidelių sviesto gabaliukų, truputį pabarstyti cukrumi ir palikti nestipriai kaitinamoje orkaitėje 20 […]

Aviena su špinatais

500 g avienos, po 2 šaukštus sojų padažo ir sausojo vyno, šaukštelis cukraus, ryšelis špinatų, imbiero, po 0.5 stiklinės aliejaus ir mėsos ar daržovių sultinio, šaukštelis miltų. Avieną supjaustyti mažais gabaliukais, apipilti sojų padažu, vynu, aliejumi, pabarstyti cukrumi ir 2 val. palaikyti šaldytuve. Špinatus supjaustyti smulkiai ir 3 min. patroškinti aliejuje pagardinus imbieru.Išimti iš keptuvės.Į […]

Gnocchi

Reikės: 500 gr. virtų trintų bulvių (vis dar karstų!!!) 250 gr. miltų 10 kiausinių druskos prieskonini žolelių (petražolių, čiobrelio (pageidautina šviežio) ar šiaip kas patinka… Eiga: Viską kartu sumaigyti. Formuoti nykščio storumo dešras, supjaustyti jas 2 cm ilgumo ir versti į pasūdytą verdantį vandenį. Išgriebti, kai iškils. Pastabos: Jei naudot norit vėliau, išgriebę iš vandens […]

Grikių kotletukai su troškintais burokėliais

Pakelis grikių kruopų, 2 kiaušiniai, 1 didelis svogūnas, 1/2 stiklinės vandens arba sultinio, 5-7 šaukštai miltų, žiubsnelis džiovinto mairūno, druskos ir maltų pipirų pagal skonį. Grikius išvirti ir sumalti kartu su svogūnu. Imušti kiaušinius, ipilti vandeni |(arba sultinį), sudėti druską, pipirus ir žoleles. Po to sudėti miltus ir viską gerai išmaišyti. Tada daryti kotletukus ir […]

Daržovių troškinys su avižomis

1-2 šaukštai sviesto, 1 česnako skiltelė, 100g žiedinių kopūstų, 100g brokolių, 2 morkos, 3-4 šaukštai skaldytų avižų, 3/4 l sultinio, 60g riebios grietinės, druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto, raudonųjų pipirų, citrinų sulčių, Vorčesterio padažo, 1/2 puodelio kapotų žalumynų. Įkaitinę puode sviestą, suberkite smulkiai sukapotą česnaką ir pakepinkite. Nuluptą ir smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite su česnaku. […]

Ugniniai šašlykai

2 maži avienos karbonadai 2 maži svogūnai 50 g riebių lašinių aliejaus druskos 1 čili pipiras (Čili pipirai) trauktinės Iš karbonado išimami kaulai. Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis. Veriama ant iešmų pakaitomis su svogūno ketvirtėliais ir lašinių gabalėliais. Viskas sutepama aliejumi, pagardintu druska, žiupsneliu rozmarino. Kepama įkaitusiame grilyje 5 minutes. Baigiant kepti apliejama slyvų trauktine, apkepama […]

Bulviniai blyneliai su grikiais

1 kg bulvių, 200 g grikių kruopų, 1 svogūnas, kvapniųjų pipirų, druskos, pipirų, aliejaus blyneliams kepti. Grikių kruopas perliejame verdančiu vandeniu, nuvarviname. Nuskustas bulves sutarkuojame, sumaišome su kruopomis ir smulkintu svogūnu, įberiame druskos, pipirų. Iš masės formuojame storokus volelius, suvyniojame į marlę kaip vyniotinius, apsukame siūlu, galus užrišame. Dedame į verdantį vandenį, pasūdome, įberiame kvapniųjų […]

KEPTA ŽUVIS SU SŪRIU

1kg žuvies filė 4 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio 2,5 šaukšto tipinto sviesto 3 svogūnai 0,5 citrinos 0,5 stiklinės aliejaus 1 kiaušinis truputi miltų, džiūvėsėlių pipirų, druskos Žuvies filė apšlakstoma citrinos sultimis, pavoliojama miltuose, išplaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir apkepama aliejuje. Supjaustytas svogūnas pakepinamas svieste, pagardinamas prieskoniais, druska. Žuvis sudedama į puodą, ant viršaus užpilame sviestą su […]

Veršiena su drebučiais

Jums reikės: 1 kg krūtinėlės, svogūno, druskos, pipirų, 3 padžiūvusių bandelių, 250g pievagrybių, 6 šaukštų sviesto, petražolių, 2 kiaušinių, šaukšto miltų, šaukšto tarkuotų džiūvėsėlių, 100g šoninės, česnako skiltelės, 50g tarkuoto fermentinio sūrio, 100ml baltojo vyno Drebučiams: 4 šaukštų želatinos, 250ml baltojo vyno, 2 šaukštų vyno acto, 250ml sultinio. Mėsą įpjaukite, kad susidarytų „kišenė”, įtrinkite druska […]