Antrieji patiekalai

"Įpatingasis" makaronų troškinys

200 g rūkytos dešros, 500 g norimos rūšies makaronų, 200 g šaldytų krevečių, po 1 geltoną ir raudoną papriką, 1 svogūnas, 1 šaukštas sojos padažo, 3 skiltelės česnako, 2 kiaušiniai, 1 šaukštas miltų, 2 šaukštai aliejaus, pagal skonį pipirų, druskos, žalumynų. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perpilti šaltu virintu vandeniu (kad nesuliptų). Susmulkintą […]

MAKARONAI SU SOJOS FARŠU

puse pakelio makaronų (geriausiai spageti) puse pakelio sojos faršo mažas indelis lietuviško aštraus pomidoru padažo (jokiu budu ne kečiupo ir ne pomidorų pastos su obuoliais) puse nedidelio svogūno arba keletas česnako skiltelių (priklauso nuo norimo aštrumo) vegetos prieskonių ”santa maria” svogūnų miltelių truputelis aliejaus (geriau be kvapo) Užpilti sojos faršą verdančiu vandeniu ir pora minučiu […]

Makaronais su obuoliais

400g obuolių (geriau antaninių), 500g makaronų(lazdelių), 200g grietinės, 3 kiaušiniai, 4 šaukštai cukraus, 1/2 citrinos tarkuotos žievelės, 1/2 šaukštelio cinamono. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perpilti šaltu vandeniu. Iš obuolių išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonais griežinėliais. Į grietinę įmušti kiaušinį, suberti cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir išplakti. Į riebalais išteptą skardą dėti makaronus, […]

PIEVAGRYBIAIS ĮDARYTAS KARPIS

1 karpis (apie 1,5kg) 1 šaukštas margarino 1 šaukštas sviesto 1 bandelė (nesaldi) 2 kiaušiniai nepilna stiklinė pieno 10-15 vidutinių pievagrybių petražolių lapelių maltų pipirų, citrinpipirių ir druskos pagal skonį Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrinus druska palaikoma 30 min. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine ir ataušinami. Du tryniai ištrinami, sumaišomi su piene išmirkyta […]

Balandėliai su grybais

10 baltagūžių kopūstų lapų, druskos, vandens. Troškinimui: 2 šaukštai riebalų, 3 šaukštai grietinės. Įdarui: Grybų, rūkytų lašinukų, 2 šaukštai pomidorų tyrės, gabalėlis saliero, 0,5 stiklinės ryžių košės. Grybų įdarą pagaminti su rūkytais lašinukais, pridėti 2 šaukštus pomidorų tyrės, gabalėlį saliero ir 0,5 stiklinės birios ryžių košės. Kopūstų lapus arba visą minkštą kopūsto gūžę išvirti pasūdytame […]

žuvis su apelsinais

6 jūrų žuvių filė (plekšnės, jūrų lydekos, menkės), 6 apelsinų griežinėliai, 2 šaukštai apelsinų sulčių, šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės, 3 šaukštai aliejaus, šaukštas smulkiai kapotų migdolų, žiupsnelis muskato, pipirų, druskos Nuplautą ir nusausintą filė sudėti į aliejumi (1 šaukštas) išteptą keptuvę. Ant kiekvieno filė gabalo uždėti po apelsino griežinėlį, aplaistyti aliejumi, sumaišytu su tarkuota apelsino […]

Rytietiškas plovas

0.5 kg avienos pusantros stiklinės ryžių 2-3 svogūnai 2 granatų grūdeliai puse stiklinės lydyto sviesto Šis plovas šiek tiek skiriasi nuo uzbekiško: aviena iškart apibarstoma druska ir pipirais, apkepama su svogūnais (morkų nereikia). Vandens pilama tiek, kad apsemtų mėsą. subėrus granato grūdus, uždengiama ir troškinama ant silpnos ugnies, kol mėsa suminkštės. Pasūdytame vandenyje atskirai apverdami […]

Troškinti svogūnai

6 vidutinio dydžio svogūnai, 6 rūgštūs obuoliai, 50 g aliejaus, šaukštelis cukraus. Svogūnų griežinėlius troškinti aliejuje iki visai suminkštės.Tada sudėti nuluptų obuolių skilteles ir troškinti, kol bus minkštos, bet nesutižusios.Pagardinti cukrumi.Tinka valgyti ir kaip šaltasis, ir kaip karštasis patiekalas.

Kiaušinienė su mėsa ir citrina

2 kiaušiniai 30 g jautienos arba avienos 10 g taukų 1 citrina maltų juodųjų pipirų Mėsą sumalkite ir kepkite su taukais nuolat maišydami. Pasūdykite, įberkite pipirų, supilkite plaktus kiaušinius ir kepkite orkaitėje. Atskirai patiekite citrinos griežinėlių.

PENNE ALLA ARRABBIATA

300-400g pasta ( taip normaliai vadinasi makaronai, bet kokie : rigatoni – lenkti vamzdeliai, penne – vamzdeliai su nupjautais galais, conchiglie – kriauklelės, rotine – spiralės…) 1-2 pomidorai 2 kiaušiniai majonezas pipirai druska Išvirti pastą sudytame vandenyje, kol dar šiek tiek kietesni, o ne sukritę i pirminė tešlą. nupilti vandenį. Išvirti kiaušinius. Supjaustyti pomidorus, kietai […]