Antrieji patiekalai

Kialienos suktinukai su įdaru

6 porcijoms reikės : 6 gabaliukų nugarinės, 300 g raugintų kopūstų, mažo stiklainiuko pomidorų tyrės, 150 g minkšto fermentinio sūrio, pusės čili paprikos, 3 šaukštų aliejaus, druskos, kmynų. Čili pipirą perpjaukite perpus ir smulkiai supjaustykite.Mėsą padaužykite, pabarstykite druska ir čili pipiru.Kopūstus sumaišykite su žiupsneliu kmynų ir 2 šaukštais aliejaus.Ant nugarinės gabaliukų dėkite po truputį kopūstų, […]

įDARYTA LYDEKA DREBUČIUOSE

1.5 kg lydekos, 2 riekelės pyrago, pieno pyragui sumirkyti, 2 svogūnai, 1 šaukštas sviesto, 2 kietai virti kiaušiniai, 12 kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų, 2 lauro lapeliai, druskos, 150 g prieskoninių daržovių(morkų, petražolių, svogūnų). Drebučiams : 2-3 stiklinės žuvies sultinio, 1.5–2 arbatiniai šaukšteliai smulkios želatinos(arba 3-4 lapeliai). Papuošimui : 2 virtos morkos, 1 stiklinė džiovintų slyvų, […]

Makaronai su jautiena

4 porcijoms reikės: 400g trumpų makaronų, 400g jautienos, 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus, 2x400g indelių konservuotų pomidorų, 2 šaukštų smulkintų raudonėlių, 4 šaukštų žaliųjų alyvuogių bei kauliukų. Įkaitinkite grilį iki aukščiausios temperatūros. Išvirkite makaronus. Jautienos gabaliukus aptepkite aliejumi, pabarstykite pipirais ir apkepkite grilyje po 3 min. iš kiekvienos pusės. Keptuvėje apkepinkite supjaustytus pomidorus, raudonėlius ir alyvuoges, […]

Kopūstai su grybais

Jums reikės: 1,2kg raugintų kopūstų, 2-3 svogūnų, 200g žirnelių, 50g džiovintų grybų, 1/3 stiklinės aliejaus, keleto grūdelių saldžiųjų pipirų, 2 laurų lapelių, cukraus, pipirų, druskos. Žirnelius užpilkite litru karšto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Kitame puodelyje 2 stiklinėmis šalto vandens užpilkite grybus ir palikite, kad išmirktų, paskui virkite tame pačiame vandenyje, kol visai suminkštės. 2 […]

Rūkyta menkė aliejuje

0,5 kg rūkytos menkės, 2-3 morkos, 1-2 svogūnai, 1stiklinė aliejaus, 2-3 obuoliai, druskos. Menkę išėmus kaulus, smulkiai supjaustyti. Morkas stambiai sutarkuoti, svogūnus supjaustyti žiedais, obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis. Viską kepinti aliejuje, kol morkas suminkštės. Įdėti druskos. Mišinį užpilti ant paruoštos žuvies.

Žuvies maltinis

4 stiklinės vandens, 800g žuvies, 400g įvairių daržovių (tik ne kopūstų), 2 bandeles, 2 kiaušiniai, 4 kietai virti kiaušiniai, 1 stiklinė pieno, 2 šaukštai sviesto, 1 svogūnas, lauro lapelių, pipirų, druskos, vandens. Nuvalytą žuvies file pamirkyti piene apie pusę val. Bandeles pamirkyti piene. Svogūną sukapoti ir pakepinti svieste. Bandeles nuspausti ir sumalti su žuvimi bei […]

Aluje su džiovintais vaisiais kepti maltiniai

Maltiniams: 600 g naminio faršo, 1 kiaušinis, 1 svogūno galvutė, 30 g sviesto, 1 piene išmirkyta batono riekelė, 2 šaukštai krakmolo, kiaulienos prieskonių, maltų juodųjų pipirų, aliejaus maltiniams patepti. 1 butelis alaus, džiovintų vaisių: slyvų, kriaušių, abrikosų. Į faršą įmaišome kiaušinio plakinį, kubeliais supjaustytą ir svieste pakepintą svogūną, batono riekelę, krakmolą ir prieskonius. Iš paruoštos […]

Mėsos vyniotinio šašlykai

500 g jautienos faršo 1 kiaušinis 1 svogūnas druskos kmynų šviežiai maltų žaliųjų pipirų 4 riekelės lašinių su raumeniu sviesto Faršas sumaišomas su kiaušiniu pagal skonį pagardinamas smulkiai supjaustytu svogūnu, druska, kmynais ir pipirais. Iš šios masės suformuojamas mažas kepalėlis ir padalinamas į keturias dalis. Kiekviena dalis apvyniojama storoka lašinių juosta (lašinių juosta turi būti […]

Įdaryti kiaušiniai

Keturioms porcijoms prireiks: 4 kietai virtų kiaušinių; 4 mažesnių salotų lapų. Pirmas įdaras: 40 gramų sviesto; 50 gramų ikrų; žiupsnelis druskos. Antras įdaras: 50 gramų gorgoncolos ar kito minkšto sūrio su pelėsiais; 20 gramų sviesto; Vorčesterio padažo; druskos; pipirų; 4 alyvuogių; šiek tiek petražolių. Trečias įdaras: šaukštas pomidorų tyrės; šaukštas grietinės; druskos; maltų pipirų; krapų; […]

Kiauliena apelsinų padaže

1 kg kiaulienos nugarinės, 4 apelsinai, 2-3 šaukštai riebalų, skiltelė česnako, šaukštelis bulvių krakmolo, po 0.5 šaukštelio mairūno ir aštrių pipirų, druskos. Mėsą įtrinti druska ir pipirais.Apelsinus nuplikyti, vieno jų nutarkuoti žievelę ir iš visų išspausti sultis.Česnaką sugrūsti su druska, aštriais pipirais, mairūnu.Mėsą apkepti įkaitintuose riebaluose ir sudėti į keptuvą.Likusius riebalus kartu su apelsinų sultimis […]