Antrieji patiekalai

Kukuliai su kanapėmis

3 stiklinės miltų, 2 kiaušiniai, vandens, druskos Įdarui: 1 stiklinė kanapių, 50g grybų(džiovintų), 1 svogūnas, 25g sviesto, 1 kiaušinis, pipirų,druskos, Iš miltų, vandens, kiaušinių suminkyti tešlą (įberti truputį drukos). Kanapes nuplauti, nusausinti, paspirginti keptuvėje ir sumalti mėsmale 2 kartus. Džiovintus grybus išmirkyti, gerai nuplauti, išvirti ir taip pat sumalti mėsmale. Kanapes sumaišyti su grybais. Į […]

Pikantiški ryžiai

4 porcijoms reikės: 250g ilgagrūdžių ryžių, 300g šamo filė, 300g didelių krevečių, 4 šaukštų šviesaus sojų padažo, juodųjų pipirų, 2 svogūnų, 2 porų, po 1 raudoną ir geltoną papriką, 3 skiltelių česnako, 2 šaukštų aliejaus, 80g kečupo, keleto lašelių citrinos sulčių, 2 šaukštelių daržovių sultinio(milteliais). Ryžius išvirkite. Žuvį supjaustykite pailgais gabaliukais, pašlakstykite sojų padažu ir […]

Krabų kotletukai

1/2 kg krabų lazdelių (supjaustyti), 1/4 stiklinės maltų džiūvėsėlių, l kiaušinis (suplakti), l šaukštas majonezo, l šaukštelis neaštrių garstyčių, 1/4 arbatinio šaukštelio sausų žuvies prieskonių, 1/2 šaukštelio druskos, pipirų. Salotoms: 1/2 stiklinės augalinio aliejaus, po 3/4 stiklinės cukraus pudros ir obuolių acto, 1,5 šaukštelio salierų sėklų (sutrinti), 2 šaukšteliai garstyčių miltelių, 1/2 šaukštelio druskos, 1/4 […]

Piene troškinta žuvis

750 g išdarytos žuvies, ketvirtadalis litro pieno, 75 g sviesto, druskos. Žuvį nuplauti, supjaustyti piršto storio gabalėliais, pasūdyti, sudėti į pateptą riebalais keptuvę, užpilti pienu ir pašauti troškinti į karštą orkaitę.Prieš tiekiant į stalą, užpilti tirpintu sviestu.

Bandos ant kopūstlapių

8 kopūstlapiai, 300 g perlinių kruopų, 500 g bulvių, 4 stiklinės pieno arba rūgpienio, 2 arbatiniai šaukšteliai druskos, truputį sviesto. Išmirkyti perlines kruopas piene arba rūgpienyje.Pasūdytame vandenyje išvirti bulvess ir sutrinti košę.Šią košę sumaišyti su išmirkusiomis kruopomis.Suformuoti iš tešlos 4 bandas, padėti kiekvieną ant kopūstlapio ir pridengti kitu kopūstlapiu.Kopūstlapių paviršių gerai įtrinti lašiniais arba sviestu.Kepti […]

Grietinėje troškintas karpis

1 kg žuvies, 100-150 g grietinės, 50 g sviesto, 1 petražolė, 1 morka, 1 svogūnas, druskos Žuvį nuskusti, išskrosti ir nuplauti. Puodą iškloti svogūno, morkos, petražolės griežinėliais. Ant jų sudėti karpio gabalėlius ir užpilti stikline vandens. Pavirus 10 min. pridėti sviesto, grietinės, druskos ir apie valandą troškinti. Reikia stebėti, kad žuvis neprisviltų. Baigiant virti, puodą […]

Veršelio liežuvis su medumi

1 veršelio liežuvis, 1/2 stiklinės medaus, 1/2 šaukšto prieskonių, 1/4 šaukštelio gvazdikėlių, 1/2 stiklinės acto, 1/2 stiklinės razinų, 1/4 šaukštelio garstyčių, 1 šaukštelis druskos. Išvirti liežuvį sūriame vandenyje. Nupilti vandenį ir įdėti liežuvį į puodą, supilti kitus produktus ir virti uždengtą ant mažos ugnies 45 minutes. Jeigu padažas nuvirs, įpilti truputi vandens.

Grybų ir sūrio kepsniai

6 porcijoms reikės: 225g „Brie” sūrio, 20g peletrūno, 6 didelių grybų kepurėlių, 2 šaukštų aliejaus. Mažame dubenėlyje šakute sutrinkite sūrį su peletrūnais ir pabarstykite maltais juodaisiais pipirais. Patiekite grybus aliejuje, uždėkite po porą šaukštelių sūrio įdaro. Kepkite kepsninėje 10 min., kol sūris ištirps.

Aluje troškinta žuvis

1 kg žuvies, 2 svogūnai, 1 morka, 1 petražolių šaknis, 1 šaukštas razinų, 1 šaukštelis medaus, 0,5 citrinos, druskos, pipirų. Žuvies filė supjaustome griežinėliais, pabarstome druska, pipirais ir laikome 30 min. Prieskonines daržoves supjaustome griežinėliais ir kepiname iki rusvos spalvos, į keptuvę dedame žuvų gabalėlius bei pakepintas daržoves, įpilame 1 šaukštą alaus, supilame aliejų, įspaudžiame […]

Balandėliai su grybais, ir virta mėsa

300 g kvietinės duonos 1 kopūsto gūžė 100 g troškintų grybų 150 g virtos mėsos arba dešros 2 kiaušiniai 40 g sviesto 125 ml pieno maltų pipirų druskos 350 g obuolių Kopūstų lapus apvirti pasūdytame vandenyje. Virtą mėsą arba dešrą susmulkinti, sumaišyti su piene išmirkyta duona ir sumaltais troškintais grybais. Sudėti kiaušinius, sviestą, prieskonius ir […]