Antrieji patiekalai

Spagečiai su dešrelėmis

4 porcijoms reikės: 4 šaukštų aliejaus, 4 dešrelių,2 svogūnų, 1 šaukšto saldžiosios paprikos miltelių, 1 šaukštopomidorų tyrės, 1 šaukštelio susmulkinto raudonėlio, 1 indelio (375 g ) koncervuotų supjaustytų pomidorų, 100ml mėsos sultinio, druskos,maltų pipirų, 100 g šaldytų žirnelių, 400g trumpų spagečių, tarkuoto parmezano. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dešreles supjaustykite gabaliukais. Svogūną nulupkite,smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje. […]

Kepta menkė su paprika ir krienais

2 porcijoms reikės: 400g bulvių, 60 ml vyno acto, 1/2 raudonosios paprikos, druskos, pipirų, 1 šaukštelio cukraus, 2 šaukštų aliejaus, 1 riekelės paskrudintos baltos duonos, 1 mažos krieno šaknies, 1 kiaušinio, 1/4 ryšelio petražolių ir krapų, 6 mažų gabaliukų menkės filė (maždaug 300g), 2 šaukštų citrinų sulčių. Bulves išvirkite su lupenomis. Paprikas supjaustykite mažais kubeliais. […]

Su daržovėmis kepta veršiena

500 g veršienos, 4 morkos, 1 svogūnas, 1 stiklinė žirnių, 200 g fermentinio sūrio, 1 stiklinė virtų ryžių, 5 kiaušiniai, 3 šaukštai majonezo, truputis pipirų, druskos, aliejaus kepimui. Veršieną supjaustome kubeliais ir pakepame su aliejumi. Svogūną supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame ir juos kartu pakepame su aliejumi. Į kepimo formą sluoksniais sudedame veršieną, ryžius, žirnius ir […]

Kiaušinienė su duona ir kumpiu

6 kiaušiniai 200 g kumpio 4 riekės juodos duonos 1 šaukštas acto 1 svogūnas (galima dėti ir laiškų) juodųjų pipirų sviesto Plonai supjaustykite kumpį ir duoną. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir įdėkite duoną, kumpį, supilkite actą. Kai duona apkeps, įmuškite kiaušinius. pasūdykite, pabarstykite smulkiai supjaustytais svogūnais. Kai kiaušiniai sutirštės, užberkite pipirų.

Žuvis “Marškinėliuose”

Mums prireiks: 1kg žuvies 2 valgomieji šaukštai garstyčių 0,5 stiklinės pomidorų padažo ½ citrina padažui : 2 valgomieji šaukštai cukraus 0,5 stiklinės raudono vyno acto 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 300 gr pomidorų 100 gr svogūno arbatinis šaukštelis krakmolo lauro lapelis 1 valgomasis šaukštas ištirpinto sviesto druskos Nukaulinti žuvį ir supjaustyti gabaliukais. Dubenėlyje išmaišyti pomidorų […]

DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU RYŽIAIS

2 kg pomidorų 0.5 kg. morkų 0.5 kg. svogūnų 5-7 paprikos 50 gr. druskos 100 gr. cukraus 300 gr. aliejaus 1 st. ryžių Pomidorus nulupti ir supjaustyti. Morkas sutarkuoti. Svogūnus supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Papriką supjaustyti. Ryžius 2 valandas pamirkyti vandenyje. Viską sudėti į puodą ir patroškinti 30-40 min. Galima laikyti žiemai.

Tiršta žuvienė

1kg žuvies, 3 šaukštai miltų, 60g sviesto, 150g grietinės, 2 svogūnai, petražolių, 1,5l vandens, kvapniųjų pipirų, druskos,pipirų. Žuvį su prieskoniais išvirti. Išvirusią žuvį su prieskoniais permalti per mėsmalę arba gerai sutrinti. Svieste apkepinti miltus, paskui supilti grietinę, viską išmaišyti ir sumaišyti su žuvies mase. Maišant pamažu supilti sultinį, kuriame virė žuvis su prieskoniais. Tuomet užverdame […]

Abrikosų kukuliai

Jums reikės: 180g duonos skrebučiams, 500g liesos varškės, 50g minkšto sviesto, 50g cukraus, 2 kiaušinių, 2 trynių, druskos, sutarkuotos 1 citrinos žievelės, 12 prinokusių abrikosų, 12 gabalėlių cukraus, 3-4 šaukštų „Amaretto” likerio Trupiniaims: 80g sviesto, 100g miltų, 30g cukraus. Nuo duonos nupjaustyti plutą ir sutrinti. Varškę gerai nusunkti per virtuvinį rankšluostėlį. Išsukti sviestą su cukrumi, […]

Troškinti grybai su žiediniais kopūstais

4 Porcijoms reikės: 2 žkiedinių kopūstų, 350 g pievagrybių, 300 g šoninės, 4 svogūnų, petražolių, 4 šaukštų aliejaus, pusės stiklinės daržovių sultinio, stiklinės grietinės, druskos, pipirų, 1-2 šaukštų miltų. Šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su 2 šaukštais aliejaus. Grybus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite prie šoninės. Virtą truputį pakepinkite, užpilkite sultinį, sudėkite grietinę ir truputį patroškinkite. […]

Vamzdeliniai makaronai su desrelėmis ir paprika

Makaronai, vamzdeliai, 200 gramų Dešrelės, 1 vienetas Paprika, 30 gramų Sviestas, 30 gramų Fermentinis sūris, 100 gramų Grietinė, 1 šaukštas Makaronus išvirti pasūdytame Keptuvėje išlydyti sviestą su sūriu, įdėti grietinę bei susmulkintą papriką su supjaustytomis dešrelėmis. šiam padažui porą minučių, sudėti virtus makaronus dar pakepti viską silpnos ugnies, makaronai apskrus.