Antrieji patiekalai

Menkių kepenėlės su paprika

3 skardinių menkių kepenėlių 3 kietai virtų kiaušinių 1 svogūno, 1 pomidoro, 1 paprikos, 1/2 obuolio, majonezo, krapų, druskos ­pagal skonį Menkes kepenėles, nupylusi aliejų, susmulkinkite. Kiaušinius ir krapus sukapokite. Svogūną susmulkinkite. Pomidorą ir papriką smulkiai supjaustykite. Obuolj nulupkite, išpjovusi sėk­lalizdžius, sutarkuokite stambia tarka. Visus produktus sumaišykite, jdekite majonezo, sudėkile į salotinę.

SILKĖ SU PAPRIKA IR POMIDORAIS

500 g silkių nugarinės 1-2 paprikos 1-2 pomidorai 2-3 šaukštai aliejaus pagal skonį kmyno ir peletrūno Paprikas perpjauti išilgai pusiau, pašalinti sėklas, nuplauti ir apkepti orkaitėje. Tada nulupti, sumalti arba sukapoti, sumaišyti su aliejumi, paskaninti šaltame virintame vandenyje išbrinkintais kmynais ir smulkiai sukapotu šviežiu arba kavamale sumaltu džiovintu peletrūnu. Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. […]

Miežiniai (arba kitų traiškytų grudų) kotletai

0.5 stiklinės grūdų (miežių), 3 stiklinės vandens, šaukštelis druskos, stiklinė tarkuotų morkų, stiklinė supjaustytų svogūnų, 0.5 stiklinės išaižytų lazdyno riešutų, šaukštas „Vegetos” arba kitų prieskonių, stiklinė daržovių sultinio, 2 šaukštai batono džiūvėsėlių, kelios skiltelės česnako, žiupsnelis mairūno. Į puodą įpilti vandens, pasūdyti, suberti miežius ir virti apie valandą.Svogūnus ir sutrintą česnaką pakepinti.Juos ir išvirtus grūdus […]

Maltos žuvies kepsniai su kiaušinių ir grybų įdaru

1kg šaldytos jūros lydekos, 1 kiaušinis, 2 šaukštai krakmolo, 2 riekeles batono, truputis druskos, pipirų, prieskonių žuviai. Įdarui: 2 kietai virti kiaušiniai, 1/3 stiklinės džiovintų grybų, 1 nedidelis svogūnas, truputis džiūvėsėlių, aliejaus kepimui. Šaldytą žuvį nuvalome, atskiriame kaulus. Žuvį sumalame kartu su išmirkytomis piene arba sultinyje batono riekelėmis, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius, druską, krakmolą ir […]

ŠAŠLYKAS SU POMIDORAIS

2kg kiaulienos (jautienos) 1kg pomidorų 4 svogūnai pipirų, druskos pagal skonį Mėsą supjaustyti gabalėliais. Svogūnus supjaustyti žiedeliais. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis. Mėsą pasūdyti, papipirnti, sudėti svogūnus ir pomidorus, gerai išmaišyti. Marinuoti 6-8 val. Ant iešmų mėsa veriama be svogūnų ir be pomidorų.

Sojos dribsnių kepsnys

4 porcijoms reikės: 140g sojos dribsnių, 115g manų kruopų, 130g morkų, sojos padažo, druskos, vištienos prieskonių, vandens. Paniravimui: kviečių selenų, Kepimui:aliejaus. Sojos dribsnius užplikyti verdančiu vandeniu, kad dribsniai tik sudrėktų. Į karštą masę po truputį suberti manų kruopas. Sudėti nuvalytas, stambiai supjaustytas ir pakepintas morkas. Suberti prieskonius, druską, įpilti sojos padažo. Iš gautos masės formuoti […]

Spagečiai, pagardinti baziliku

4 porcijoms reikės: 400g spagečių, porų, 250g sūrio, 2 šaukštus aliejaus, 50ml baltojo vyno, 150ml sultinio, 1/2 ryšelio baziliko, druskos, pipirų. Spagečius sudėkite į pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Nukoškite. Porus supjaustykite, sūrį sutrupinkite. Puode įkaitinkite aliejų ir 3 min. apkepintus porus. Supilkite vyną ir virkite, kol pusė išgaruos. Sudėkite sūrį, grietinę ir supilkite […]

Kiauliena su kukuliais

400g kiaulienos(be kaulų),2 šaukštai riebalų, 2 svogūnai, 1 šaukštelis miltų, pusė stiklinės pomidorų padažo, prieskonių. Mėsą supjaustyti kubeliais ir pakepinti riebaluose. Svogūnus supjaustyti ir pakepinti. Į apkepo indą sudėti mėsą, svogūnus ir sumaišytą su miltais pomidorų padažą. Uždengus apie valandą patroškinti vidutinio karštumo orkaitėje Paruošti kukulius tešlą iš 1,5 stiklinės miltų, pusės stiklinės pieno, pusės […]

Kiaušiniai su pievagrybiais, grietine ir sūriu

20 g svogūnų, 150 g pievagrybių, 5 kiaušiniai, 120 ml grietinės, 20 g sviesto, svogūnų laiškų, 40 g fermentinio sūrio, petražolių, druskos, pipirų, sultinio. Smulkiai supjaustyti pievagrybiai su pakepintais svogūnais ištroškinami. Troškinant jie pasūdomi ir papipirinami (skystis beveik visas išgarinamas). Kietai išvirti kiaušiniai (4) nulupami ir supjaustomi griežinėliais. Pievagrybiai ir kiaušiniai išdėliojami į sviestu išteptas […]

Kepti kalakutų sparneliai

4 kalakutų sparneliai, 100g majonezo, 2-3 skiltelės česnako, truputis druskos, pipirų. Kalakutų sparnelius nuplauname. Majonezą sumaišome su susmulkintu česnaku, įberiame druskos, pipirų, įtriname mėsą ir laikome ją apie 2 val.Tada sparnelius kepame orkaitėje, riebalais pateptoje skardoje apie 1,5 val., kol mėsa suminkštėja. Valgome su bulvių koše, konservuotais obuoliais arba slyvomis, daržovių arba vaisių salotomis.