Antrieji patiekalai

Vasariniai suktinukai

4 porcijoms reikės: 400 g sultinio šiek tiek šafrano 200 g kuskuso kruopų 8 ryžių lakštų 1 baklažano 1 geltonosios paprikos 1 cukinijos 1/2 šaukšto aliejaus 200 g konservuotų pomidorų druskos, pipirų, cukraus, cinamono 100 g mažų pomidoriukų 4 šakelių raudonėlių 1 l aliejaus virti Užvirinkite 200 ml sultinio su šafranu ir užpilkite kuskuso kruopas. […]

Rūkytos šoninės suktinukai

4 porcijoms reikės: 500 g slyvų 200 g rūkytos šoninės 50 g žemės riešutų 1-2 skiltelių česnako 2 šaukštų aliejaus saldžiųjų ir aštriųjų paprikų miltelių rozmarinų druskos maltų pipirų Šoninė gerai atšaldykite šaldytuve ir aštriu peiliu supjaustykite labai plonomis pailgomis skiltelėmis, kad į kiekvieną galima būtų suvinioti po slyvą. Keptuvėje įkaitinikite aliejų, sudėkite nuluptas česnako […]

Pomidorai, įdaryti žuvies salotomis

1 kg pomidorų, 150 g virtos žuvies, 300 g bulvių, 300 g agurkų, 2 kiaušiniai, 150 g majonezo, pipirų, žalumynų, druskos. Nupjaukite pomidorų viršūnėles, šaukštu išimkite minkštimą, išpilkite sultis. Produktus salotoms supjaustykite griežinukais arba kubiukais ir užpilkite majonezu. Pomidorų vidų pabarstykite druska, pipirais ir prikimškite žuvies salotų. Viršų papuoškite kietai virtų kiaušinių griežinukais ir žalumynais.

Burokėlių maltiniai

2-3 burokėliai šaukštas sviesto pusė stiklinės manų kruopų 2 šaukštai džiūvėsėlių pusė stiklinės grietinės truputis druskos Išvirti burokėliai nulupami, sumalami, sudedami į puodą su tirpintu sviestu, pasūdoma, užvirinama. Paskui beriamos manų kruopos ir maišant kaitinama, kol masė sutirštės. Iš ataušusios masės daromi maltiniai, pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami keptuvėje įkaitintuose riebaluose. Tiekiami karšti su grietine.

Obuolienė su karujine dešra

Jums reikės: 350 g obuolių, 450 g bulvių, 350 g kraujinės dešros, 4 šaukštų sviesto, 2 gvazdikėlius, svogūno, 2 šaukštus aliejaus, druskos, pipirų, muskato riešuto. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Šaukštą sviesto išlydykite keptuvėje, sudėkite obuolius, gvazdikėlius ir 10 minučių kepinkite ant mažos ugnies. Gvazdikėlius išimkite, obuolius, bulves ir likusį sviestą sutrinkite arba suplakite plaktuve, kad […]

Aluje troškintas karpis

1 kg karpis, 1,5 stiklinės alaus, stiklinė atskiesto acto, sauja razinų, citrinos žievelė, 3 gvazdikėliai, druskos, 4 šaukštai miltų, stiklinė džiūvėsėlių, 6 kvapnieji pipirai, 6 juodieji pipirai. Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir troškinama 30-40 […]

Maltos mėsos šašlykai

300g maltos jautienos ir kiaulienos, svogūnas(100g), 2 šaukštai sviesto, sužiedėjusi bandele, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, šaukštas prieskoninių žalumynų mišinio, druskosir pipirų. Priedams: raudonosios paprikos ankštis (150g) 150g rūkytos šoninės, 2 svogūnai(200g ), 150g pievagrybių. Į maltą mėsą sudėti piene išmirkytą ir nuspaustą bandelę, su sviestu pakepintus svogūnus, įmušti kiaušinį, suberti susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pasūdyti, gerai […]

Keptas jūros ešerys

400g jūros ešerio, 1/4 stiklinės kapoto svogūno, 3 šaukštai sviesto, 2 pomidorai, pusė šaukštelio baziliko, druskos,pipirų. Žuvį nusausinti ir sudėti į sviestuotą kepimo indą. Svogūnus patroškinti svieste. Pomidorus supjaustyti plonais griežinėliais ir sukloti ant žuvies. Ant jų uždėti troškintą svogūną, pabarstyti baziliku, užmesti sviesto gabaliukų. Kepti karštoje orkaitėje apie pusvalandį.

Keptos kalakutų šlaunelės

(2 porcijos) 2 kalakutų šlaunelės sviesto arba aliejaus druskos 4 lašinių juostelės Kalakuto šlaunelės aptepamos sviestu arba aliejumi, apibarstomos nedideliu kiekiu druskos, kryžmai apdedamos lašiniais ir kepamos įkaitusiame grilyje 6-7 minutes. Kartu galima kepti skersai perpjautas, storas obuolių skilteles, jas patepus sviestu, o baigiant kepti, skiltelės apibarstomos raudonaisiais pipirais. Kalakutienos kepsnys uždedamas ant pakepinto batono […]

Grilyje kepta lašiša

(4 porcijos) 720 g lašišos (4 gabaliukai po 180 g kiekvienas) 2 šaukštai citrinos sulčių 2 šaukštai aliejaus druskos prieskonių Lašišą nuplauti ir nusausinti. Ištrinti prieskoniais ir druska, apšlakstyti citrinos sultimis ir aliejumi. Kiekvieną gabaliuką kepti įkaitintame grilyje po 3 min. iš kiekvienos pusės. Patiekti su žalumynais.