Antrieji patiekalai

Ryžių kamolėliai

250 g krabų lazdelių, 5 kiaušiniai, 220 g konservuotų kukurūzų, 100 g fermentinio sūrio, majonezo, prieskonių. Ryžius išvirkite vandenyje su prieskoniais. Kietai išvirkite kiaušinius. Sumalkite mėsmale krabų lazdeles, kukurūzus, ryžius ir kiaušinius. Po to įdėkite majonezo ir išmaišykite. Iš gautos masės formuokite 2-3 cm skersmens kamolėlius ir apkočiokite juos tarkuotame sūryje. Patiekite plokščioje lėkštėje, puošti […]

Daniška kiaušinienė su kumpiu

2 nedideli svogūnai, 100 g sviesto, 100 g grybų, 4-6 nulupta odele ir be sėklų pomidorai, 400 g supjaustytos kiaulienos (likučių), 8 kiaušiniai, valgomasis šaukštas supjaustytų petražolių lapelių, pipirų, druskos. Smulkiai supjaustytus svogūnus lėtai kepinti svieste, kol šis paruduos.Pridėti nuvalytų supjaustytų grybų kotelių, supjaustytų pomidorų, uždengti dangčiu ir troškinti.Po to sudėti smulkiai supjaustytą kiaulieną, įberti […]

Pievagrybių užkandis

800g pievagrybių kepurėlių, 500g grybų sultinio, 30g želatinos, virtas kiaušinis, virta morka, druskos, pipirų. Pievagrybių kepurėles nuplauti ir 30 min. virti pasūdytame bei parūgštintame vandenyje. Išgriebti kiaurasamčiu ir nuvarvinti. Į grybų sultinį išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, išmaišyti ir supilti į formą maždaug 0,5 cm storio sluoksniu. Papuošti virtu kiaušiniu, morka bei grybais. Kai šis sluoksnis […]

Kepta aviena

6 avienos kotletai arba sprandinė, 6 vidutinės bulvės, džiovintų krapų. Šaldytos avienos gabalus nuplauti ir sudėti į kepimo indo dugną. bulves nuskusti, nuplauti ir uždėti ant mėsos. Galima įmesti ir kitokių daržovių. Pabarstyti džiovintais krapais, uždengti ir kepti karštoje orkaitėje apie 2 val.

Medžiotojų kepsnys

800g kiaulienos druskos, džiūvėsėlių 2 šaukštai sviesto 1 kiaušinis riebalų kepimui Įdarui: 150g kiaulienos faršo 4 svogūnai, šaukštelis riebalų pipirų, druskos Kiauliena supjaustoma tokiais gabalėliais kaip karbonadui, gerai išmušama ir pasūdoma. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami riebaluose. Į faršą sudedami kepti svogūnai, druska ir pipirai. Ant mėsos dedamas įdaras, ir suteikiama apvali forma. Gaminys pavilgomas […]

Makaronai su žuvimi

400g jūros lydekos filė, 400g makaronų, 100g garstyčių, 200g šaldytų krevečių, 200g liesos šoninės, 2 šaukštai aliejaus, svogūnas, truputis sulčių (žuviai apšlakstyti), cukraus, druskos, pipirų, „Vegetos”,kario, smulkinto česnako, aitriosios paprikos, sojos padažo, žalumynų. Šoninę supjaustyti juostelėmis, svogūną- žiedeliais ir apkepinti aliejuje. Lydekos filė supjaustyti juostelėmis, įtrinti prieskoniais, apšlakstyti citrinos sultimis, apibarstyti cukrumi, smulkintu česnaku ir […]

Lynas, keptas ant grotelių

2 lynai, aliejus, morka, paprikos, čiobrelių, šalavijo lapelių, lauro lapelių, druskos, kvapniųjų pipirų. Žuvį nuvalykite ir nulupkite. Vidų ir išorę aptepkite aliejumi, apibarstykite druska. Žuvį įtrinkite prieskoniais ir prikimškite susmulkintomis daržovėmis. Padėkite ant grotelių ir kepkite ant medžio žarijų.

Koldūnai ir pyragėliai su mielėmis ir slyvomis

4 – 6 porcijoms reikės : Tešlai : 500 g miltų, 30 g mielių, 5 šaukštų cukraus, 1/8 l pieno, 1 kiaušinio, 1/2 pakelio sviesto. Įdarui : 600 g slyvų, 1 šaukštelio cinamono, žiupsnelio sutrintų gvazdikėlių, 100 g sviesto, 6 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių, šaukšto miltų, 5 šaukštų cukraus. Įdaras : Iš slyvų išimkite kauliukus, sumaišykite […]

Karpis svogūnų padaže

1,5kg žuvies, 75g miltų, 125g sviesto, 300g acto, 4 svogūnai, 50g cukraus, citrina, druskos, lauro lapas, 2 gvazdikėliai, 300g vandens. Karpį supjaustyti gabalėliais, pasūdyti ir palaikyti 30 min. Svieste apkepinkite miltus, kol parusvės, ir stambiais griežinukais supjaustytus svogūnus. Supylę vandenį su actu, įberkite cukraus , tarkuotos citrinos žievelės, įspauskite citrinos sultis, sudėkite gvazdikėlius, lauro lapą […]

Karštai rūkyta žuvis ir daržovės

400 g karštai rūkytos žuvies, 3 bulvių 1/2 gūžės žiedinio kopūsto, 100 g šparaginių pupelių 2 kiaušinių , 2 agurkų, 2 pomidorų , 1 stiklinės majonezo , druskos Bulves, žiedinį kopūstą, špara­gines pupeles, kiaušinius išvir­kite atskirai. Kopūstą išskirstykite žiedynais. Pupeles, bulves, kiau­šinius, agurkus supjaustykite plonomis skiltelėmis. Nuimkite žuvies odą, išimkite kaulus, žuvį supjaustykile gabaliukais. Žuvį […]