Antrieji patiekalai

Meksikietiškas kiaulienos kepsnys

Jums reikės: 1 kg liesos kiaulienos, 1 šaukštelio kakavos miltelių, 1 šaukšto miltų, 0.5 šaukštelio trintų kmynų, raudonųjų ir juodųjų pipirų pagal skonį, žiupsnelio džiovintų raudonėlių, 2 šaukštų skysto medaus, 3 šaukštų grietinėlės, citrinos ir petražolių papuošti. Mėsytę supjaustykite piršto storumo gabalais, sudėkite į keptuvą ir apie pusvalandį kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių […]

Žuvies troškinys

450 g žuvies (menkės, baltosios pangasijos) filė 1 svogūno aliejaus 1 šaukšto pomidorų tyrės krapų , druskos, pipirų garnyrui: keptų bulvių Žuvį supjaustykite gabalais, įberkite druskos, pipirų. Svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais ir apkepkite aliejuje, sudėkite žuvį, pomidorų tyrę ir iškepkite. Patiekite su keptomis bulvėmis, papuoškite žalumynais.

Veršio šonkauliukai

800 g šonkauliukų 20 g sviesto 1 šaukštas miltų prieskonių prieskoninių daržovių 1 stiklinė kiaušinio padažo Šonkauliukus supjaustyti, apibarstyti druska, pavolioti miltuose, apkepinti, sudėti į troškintuvę su prieskoninėmis daržovėmis, įpilti truputį sultinio ir troškinti. Ištroškinus supilti kiaušinių padažą ir dar pakaitinti. Patiekiami su tuo pačiu padažu. Tinka virti makaronai, troškintos morkos, bulvių ar kita košė.

Norvegiška žuvienė

700g žuvies filė, 1l mėsos sultinio, 30g aliejaus, 5 bulves, stiklinė sauso baltojo vyno, 2 svogūnai, poras, lauro lapas, druskos, pipirų, skiltelė česnako. Pakaitintame aliejuje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, porą, česnaką. Ant jų užpilkite karštą mėsos sultinį su kvapniaisiais pipirais. Sudėkite į 4 dalis supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite apie 20 min. Pasūdykite. […]

Daržovių troškinys su ryžiais

2 kg pomidorų 0.5 kg. morkų 0.5 kg. svogūnų 5-7 paprikos 50 gr. druskos 100 gr. cukraus 300 gr. aliejaus 1 st. Ryžių Pomidorus nulupti ir supjaustyti. Morkas sutarkuoti. Svogūnus supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Papriką supjaustyti. Ryžius 2 valandas pamirkyti vandenyje. Viską sudėti į puodą ir patroškinti 30-40 min. Galima laikyti žiemai

Silkių bifšteksas su Korintukių padažu

100 g jautienos, 100 g neriebios kiaulienos, 100 g veršienos, 2 šaltos virtos bulvės, 40 g gerai išmirkytos silkės, svogūnas, kiaušinis, arbatinis šaukštelis druskos, puse arbatinio šaukštelio pipirų, keli valgomieji šaukštai pieno, riebalų. Padažui : 2 valgomieji šaukštai sviesto, valgomasis šaukštas miltų, 2 arbatiniai šaukšteliai korintukių, t.y. smulkių razinų (be grūdelių), stiklinė mėsos sultinio, pusė […]

Lašišos kepsnys su kedro riešutų padažu

Jums reikės: 600g lašišos, 4 šaukštų tarkuoto parmezano, 2 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių, saliero, 3 morkų, 2 cukinijų, baklažano, sutrinto česnako, čiobrelių, sviesto. Padažui: aliejaus, bazilikų, 2 šaukštų kedro riešutų. Lašišą apkepinkite su aliejumi. Ant jos dėkite džiūvėsėlius, sumaišytus su parmezanu ir sviestu. Kepkite formoje, kol pageltonuos. Daržoves pakepinkite su česnaku ir prieskoniais. Lašišą dėkite ant […]

Šernienos kepsnys

Šerniena, kumpis, 5 kilogramai Kiaulienos lašiniai, 125 gramai Sviestas, 250 gramų Raudonas vynas, 1 stiklinė Sultinys, 1 stiklinė Juodieji serbentai, sultys, 2 šaukštai Avietės, sultys, 2 šaukštai Gvazdikėliai, 3 vienetai Kadagio uogos, 4 vienetai Juodieji pipirai, 2 vienetai Svogūnai, 1 vienetas Juoda duona, plutelė, 1 vienetas Krakmolas, 1 šaukštelis Druska, pagal skonį Kumpio oda nulupama, […]

Lašiša su brokoliais

4 lašišos pjausniai (po 140 g.), 1 kg. brokolių, svogūnas, citrina, 1 šaukštas sviesto, 100 ml. tirpaus daržovių sultinio, 1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių, 125 g. grietinės, žiupsnelis cukraus, druskos, pipirų, muskatų. Lašišą pasūdyti, pabarstyti pipirais. Citriną supjaustyti plonais griežinėliais. Grietinę maišyti su garstyčiomis ir žiupsneliu cukraus. Brokolius susmulkinti, užpilti verdančiu vandeniu ir po 2-3 min. […]

Lašiša su bulvių ir obuolių koše

4 porcijoms reikės: 1kg bulvių, 4 didelių obuolių, 1lauro lapo, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 100g lašinukų, šaukšto čiobrelių lapų, 600g lašišos filė, 100ml pieno,60g sviesto, druskos, pipirų, muskato. Nuskustas bulves ir nuluptus obuolius supjaustyti gabaliukais. Bulves apie 10 min.pavirti pasūdytame vandenyje, įmetus lauro lapą,paskui sudėti obuolius ir patroškinti dar 5-7min. Filė nuplauti, nusausinti ir perpjauti […]