Antrieji patiekalai

Lazanija su mėsa ir daržovėmis

4 porcijoms reikės: 400g miltų, 5 kiaušinių, druskos. Įdarui: 500g pomidorų, 1 svogūno, 2 morkų, 1 salieros šakelės, 300g jautienos faršo, 1 stiklinės raudonojo vyno, 2 skiltelių česnako, 4 šaukštų aliejaus, druskos, pipirų, baziliko, petražolių. Baltajam padažui: 1l pieno, 100g sviesto, 100-120g miltų, muškato riešuto, druskos, 300g tarkuoto fermentinio sūrio. Miltus supilkite ant stalo, padarykite […]

Aviena su medumi

Keturi didesni avienos muštiniai, 1/2 stiklinės vandens, 1/2 stiklinės medaus, 1 šaukštas stalo acto. Pipirai, druska,mėtos lapeliai ir kitokios žolelės Aviena apibarstoma druska su juodaisiais pipirais ir 5 min. kepama orkaitėje. Mėsa apverčiama, viskas pakartojama. Po to aviena apipilama medaus, acto bei vandens mišiniu ir kepama toliau.

Kastinys

Sviesto; Grietinės; Susmulkintų svogūno laiškų; Druskos ir pipirų pagal skonį. Į molinį indą, įstatytą į indą su karštu vandeniu, lygiomis dalimis dedame sviestą ir grietinę, pastoviai ir energingai maišant mediniu šaukštu. Masė sukama mediniu šaukštu iki purumo. Tada paskaniname druska, pipirais ir smulkiai susmulkintais svogūno laiškais. Kastinį sudedame į mažesnius indelius ir atšaldome. Paprastai kastinys […]

KEPTA ŽUVIS SU DARŽOVĖMIS

Ne mažiau kaip 0.5 kg šaldytos jūros lydekos filė; 1-2 kiaušiniai; 0.5 šaukšto grietinės; miltų tiek, kad plakinys būtų ne per skystas; 3 svogūno galvutės; 3 morkos; 3 obuoliai (labiausiai tinka rūgštesni, pvz. antaniniai) keleta šaukštų pomidorų tyrės arba 3 labai sunokę pomidorai; saujelė krapų (tinka ir džiovinti); citrinos sultys arba actas; aliejus kepimui; „Vegetos” […]

Mamos pica

Ingridientai: Tešla, virta dešra, pomidorų padažas, sūris, pievagrybiai, alyvuogės. Paruošimo būdas: Iš tešlos padarome picos padą. Ant jo tepame padažą. Dedame smulkinta dešrą, pievagrybius ir ant viršaus užbarstome sūrį. KEPAME. Ant iškepusios picos dedame alyvuoges.

Karpis

Jums reikės: didelio šviežio karpio, morkų, petražolių, citrinos, svogūno galvos, krapų, lauro lapelių, pipiriukų, druskytės, dideles stiklinės baltojo vyno (brangaus nereikia, patiekalams ruošti tiks ir pigesnis) Karpį ištrinkite prieskoniais, druska ir palikite porą valandų. Kepimo formą išklokite folija, folijos kraštai turi būti ilgesni, kad vėliau būtų galima užlenkti. Gausiai dėkite morkų, petražolių, krapų ir pjaustyto […]

Ėriuko mėsa su ryžiais indiškai

1 imbiero šaknies gabalėlis (1,5-2cm) 1 didelis svogūnas, 1 česnako skiltelė 1 šaukštelis kmynų, 3 gvazdikėliai 3 šaukštai sezamo (alyvų) aliejaus 250g ėriuko mėsos (avienos) faršo 250g ryžių, 300g šaldytų žirnelių 1 šaukštelis indiškų prieskonių Nulupti imbiero šaknį, svogūną ir česnako skiltelę. Imbierą supjaustyti šiaudeliais, svogūną ir česnaką – smulkiais gabalėliais. Sudėjus kmynus ir gvazdikėlius […]

Kepti koldūnai japoniškai

40 koldūnų reikės: 7 kupinų šaukštų miltų, 1 šaukšto taukų, 75ml karšto vandens, druskos,aliejaus kepti, Faršui: 100g vištienos, 200g svogūnų laiškų, 1/3 poro, 4 šaukštų aliejaus, 4 česnako skiltelių, gabaliuko imbiero, 2 šaukštų sojų padažo, 1-2 šaukštų krakmolo. Į miltus pilkite išlydytus taukus (bet ne karštus) ir vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir užminkykite tešlą. Palikite […]

SILKĖ SU MORKOMIS IR PASTARNOKAIS

Nesūri silkė morka nedidelis pastarnokas 2 svogūnai 3-4 šaukštai aliejaus šaukštelis maltos kalendros pagal skonį druskos Nulupus ir pašalinus kaulus, silkę supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir sudėti į silkinę. Virtą morką ir virtą pastarnoką supjaustyti šiaudeliais. Svogūnus supjaustyiti pusžiedžiais, pakepinti aliejuje, sudėti morkas ir pastarnokus, pasūdyti, paskaninti kalendra ir dar kiek pakepinus uždėti ant silkės.

Rizotas su ryžiais

4 porcijoms reikės: 1 svogūno, 4 šaukštų aliejaus, 400g ryžių, pusės stiklinės baltojo vyno, 1 litro sultinio, 200g pievagrybių, 150g kumpio, 2 šaukštų sviesto, druskos, pipirų, 150g šaldytų žirnelių, ryšelio petražolių. Svogūną supjaustykite ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite ryžius ir dar truputį pakepinkite. Supilkite vyną ir pusę sultinio, užvirkite. 20 min. uždengtą pakaitinkite ant mažos ugnies. […]