Apkepai

Makaronų ir kumpio apkepas

2 stiklinės nevirtų makaronų, 2 stiklinės nugriebto pieno, 2 šaukštai miltų, 1 šaukštelis garstyčių, druskos, pipirų, muškato, paprikos, 1,5 stiklinės pjaustyto virto kumpio, 1 stiklinė plonų morkos griežinėlių, 1 šaukštas kapotų svogūnų, 1 šaukštelis kapotų petražolių, 6 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, 6 šaukštai duonos džiūvėsėlių. Makaronus išvirti, nusunkti ir sudėti į sviestuotą apkepo formą. Pieną […]

Kopūstų apkepas

Kopūsto gūžė, 100 g sviesto, po valgomąjį šaukštą druskos, acto ir cukraus, 1.5 kg bet kokios mėsos faršo, valgomasis šaukštas trintų džiūvėsių, pusė stiklinės grietinėlės, 2 svogūnai, 50 ml vandens, pipirų, kmynų. Gūžę įdėti į verdantį vandenį, pridėti cukraus, druskos, įpilti acto ir virti, kol išvirs.Atskirame indelyje sumaišyti grietinėlę ir trintus džiūvėsėlius, leisti jiems įmirkti.Svogūnus […]

Obuolių – perlinių kruopų apkepas

300-400g obuolių, 120g perlinių kruopų, 0,5 l pieno, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai cukraus, 20g sviesto, truputis druskos, razinų, tarkuotos citrinos žievelės, 2 kartieji migdolai. Į pieną dėti cukrų, sviestą, truputį druskos, nutarkuotos citrinos žievelės ir užvirinti. Į jį pamažu berti kruopas ir leisti joms išbrinkti. Kruopoms kiek atvėsus , dėti 2 kiaušinių trynius, trintus karčiuosius […]

Varškės apkepassu obuoliais

1kg varškės, 250g grietinės, 100g sviesto arba margarino, 2 kiaušiniai, 5-6 šaukštai manų kruopų, 0,5kg obuolių, stiklinė cukraus. Sumaltą varškę išmaišyti su grietine, manų kruopomis, sviestu ar margarinu ir cukrumi. Riebalais ištepti skardą, į kurią sudėti dalį varškės, o ant jos išdėlioti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus rūgščius obuolius. Pabarstyti cukrumi, ant viršaus sudėti likusią […]

Omletas su įdaru

3 kiaušiniai, 3 šaukštai pieno, 3 šaukštai miltų, 2 griežinėliai lieso kumpio, druskos, margarino ar aliejaus. Įdarui: morka, šaukštas krienų. Padažui: 2 šaukštai pomidorų padažo, 2 šaukštai majonezo. Kiaušinius, pieną ir miltus gerai išplakite. Pasūdykite. Į keptuvę įmeskite gabalėlį margarino ar įpilkite aliejaus ir jame apkepinkite juostelėmis supjaustytą kumpį ar dešrą. Supilkite plakinį. Apkepinkite abi […]

Apkepas su urokėliais

400 g padžiūvusios ruginės duonos 300 g burokėlių 100 g razinų 50 g margarino 40 g džiūvėsių 4 kiaušiniai Duoną supjaustyti, pamerkti į vandenį. Virtus burokėlius nulupti, stambiai sutarkuoti, sudėti 2 virtus sukapotus kiaušinius, razinas ir išmaišyti. Į margarinu išteptą keptuvę suberti džiūvėsėlius, įdėti išmirkusią duoną, užpilti sluoksnį burokėlių, ant viršaus – vėl duonos, kiaušinių. […]

RYŽIŲ APKEPAS SU VARŠKE

100g ryžių 40g razinų 40g varškės 1 kiaušinis 30g cukraus 3 šaukštai grietinės vanilinio cukraus sviesto formai ištepti džiūvėsėlių formai pabarstyti Užpilimui: grietinės ar uogienės Išverdame byrę ryžių košę, sudedame varškę, su cukrumi išplaktą kiaušinį, razinas, vanilininį cukrų. Viską labai gerai išmaišome. Kepimo formą ištepame riebalais, pabarstome džiūvėsiais. Į fomą sudedame paruoštą masę, išlyginame paviršių […]

Ryžių apkepas su žirnialiais

4 porcijoms reikės: 1 laiškinio svogūno 1 šaukšto aliejaus 400 g ilgagrūdžių ryžių 200 ml baltojo vyno 300 g šaldytų žirnelių 1 l sultinio 3 šaukštų sviesto 5 šaukštų tarkuoto parmezano 2 morkų Susmulkintą svogūną pakepinkite puode su aliejumi, sudėkite nuplautus ryžius ir kepkite 2 min. Supilkite vyną ir troškinkite, kol ryžiai jį sugers. Suberkite […]

Kepenų apkepas su lašiniais (Paštetas)

500 g veršio ar kiaulės kepenų, 200 g šviežių lašinių, 200 g riebios kiaulienos, 1 riekelė pyrago (nebūtinai), 2 svogūnai, 2 kiaušiniai, 8 juodos kadagio uogos arba muškato riešuto, 10 kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų, druskos pagal skonį, 1 morka, 1 šaukštas sviesto. Kepenėles, riebią kiaulieną, morkas ir svogūnus supjaustyti, sudėti į puodą ir patroškinti, kol […]

Ryžių apkepas

6 porcijoms reikės: 250g ryžių, 1/2 l pieno, 250g obuolių putėsių arba keptų obuolių, pusės pakelio vanilinio cukraus, 250g rūgščių obuolių, 80g cukraus, cinamono, migdolų drožlių pabarstymui. Ryžius nuplaukite ir užpilkite pienu, įberkite cukraus ir virkite ant mažos ugnies. Tuo metu sutarkuokite obuolius ir sumaišykite su obuolių putėsiais, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Kai ryžiai kiek […]