Desertai, saldumynai

Juodasis kėžas

1 stiklinė aguonų, 200g varškės, 2 stiklinės grietinėlės, 1-2 šaukštai medaus. Aguonas nuplikyti, nusausinti ir 2-3 kartus sumalti mėsmale per smulkų sietelį. Į dubenį sudėti varškę, aguonas, medų, supilti grietinėlę ir mediniu šaukštu išsukti. Prie juodojo kėžo paduodama balta likyta duona, pyragas.

UOGŲ PYRAGAS SU BALTUOJU ŠOKOLADU

400 ml miltų, 2 šaukštai cukraus. žiupsnis druskos, 150 g kambario temperatūros sviesto arba margarino. Šokoladiniam kremui: 150 g baltojo šokolado, 250 ml tirštos grietinėlės. 20 ml likerio. Papuošimui: Uogų, baltojo šokolado. Sutarkuokite arba susmulkinkite šokoladą ir suberkite į puodą su grietine ir likeriu. Kaitinkite ant silpnos ugnies. Dažnai maišykite. Neleiskite pridegti. Atvėsinkite šaldytuve. Sumaišykite […]

Manų kruopų pudingas

2 stiklinės pieno, 1 šaukštas kakavos miltelių, 4 šaukštai cukraus, 0,5 stiklinės manų kruopų, 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės plaktos grietinėlės. Į verdantį pieną suberiami sumaišyti su pienu kakavos milteliai ir manų kruopos., maišant lėtai verdama, kol sutirštėja. Kiek pravėsinus, įplakamas trynys ir išmaišomi išplakti baltymai. Pudingas supilamas į šaltu vandeniu perplautą pusdubenį, pastatomas šaltoje vietoje. […]

Kavos kremas

0,5 stiklinės stiprios juodos kavos, 3 šaukštai pieno, 4 kiaušiniai, 7 šaukštai cukraus, romo. Trynius išsukus su cukrumi supilama kava, romas, ir pienas. Pusdubenis su kremu įstatomas į verdantį vandenį ir sukant kaitinama, kol kremas sutirštėja. Kremui ataušus, įmaišomi suplakti baltymai ir supilsčius į aukštus bokalus, atšaldoma.

TIKRAS PAUKŠČIŲ PIENAS

10 kiaušinių, 2 stiklinės cukraus, 300 gr. sviesto, 1 šaukštas miltų, 1 stiklinė miltų, 40-50 gr želatinos, 150 gr. (nepilna stiklinė) vandens Trynius suplakti su 1 stikline cukraus. Indą su suplaktais tryniais įdėti į didesnį indą su vandeniu ir uždėti ant ugnies. Į trynius sudeti miltus ir pieną, maišant virti tol, kol pasidarys tiršta masė. […]

Desertas su citrusiniais vaisiais ir manais

8 porcijoms reikės: 500g cukraus, 500g riebaus jogurto, 125g ištirpdyto sviesto, 400g manų kruopų, 100g migdolų drožlių, 10 apelsinų, 3 greifrutų, 3 citrinų, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 100ml balto vyno, vanilinio cukraus, vanilinio padažo (iš pakelio), 100ml ananasų sulčių, 4 kiaušinių, žiupsnelio druskos. 3 apelsinus ir 3 citrinas nuplikykite. Išspauskite sultis (apie 250ml apelsinų ir […]

Citrinos putų pyragas

paklojimas; 1/2 stikline miltų; 1 saukštą cukraus; 125g margarino; 1 kiausinio baltimo; 1 sauksta salto vandens; įdaras: 0,5 stiklines cukraus; 2,5 dl wandens; 2 cirtinos; 1,25 dl cirtinos sulciu; 3 kiausiniai( suplakti); 1 saukstas margarino; 0,5 stiklines cukraus. Darbo eiga: paklojimas: cukrų su miltais sumaišyti,margariną įdėti ir minkyti kol bus grubokas. Kiaušinio baltymą ir vandenį […]

Varškės kremas

1 stiklinė pieno, 1 šaukštas krakmolo, 1 šaukštas cukraus, 1 trynys, 2 saldūs varškės sūreliai. Į verdantį pasaldintą pieną supilamas šaltame piene išleistas krakmolas, pavirinama ir maišant pravėsinama. Sūreliai ištrinami su tryniu ir sukant supilamas pieno kisielius. Kremas sudedamas į stiklines ir papuošiamas vaisiais.

Desertas su zefyru

2 skirtingų spalvų zefyrų 100 g kefyro 100 g grietinėlės šaukštas braškių sirupo Kefyrą, grietinėlę, braškes ir sirupą gerai išplakti plaktuvu. Į taures dėti kubeliais supjaustytus zefyrus ir užpilti paruoštu kremu. Galima papuošti įvairiais vaisiais.

GAIVUSIS DESERTAS

200g gervuogių, 50 ml želė cukraus , 150 ml tirštos grietinėles, 2 šaukštai žele cukraus “Multi”, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 8 šaukštai kiaušinių likerio. Papuošimui: 4 gervuogės. Nuplaukite gervuoges. Sutrinkite. Užvirinkite uogas su želė cukrumi. Grietinėl išplakite su želė ir vaniliniu cukrumi. Į kiekviena stikline Įpilkite po 2 šaukštus kiaušinių likerio. Suberkite pakaitintas uogas. Padalinkite […]