Desertai, saldumynai

tarp torto ir pyrago

reikia: kondensuoto pieno 2 bananu 2 kivi 1 kriause vafliu lakstu riesutu supjaustyti vaisius riekeliemis ant vieno vaflio uzdeti bananus, ant kito kivi , ant trecio kriause.sudeti vaflius viena ant kito virsu uzpilti kondensuotu pienu ir apibarstyti smulkintais riesutais.

BRAŠKIŲ PYRAGAS

200 g morkų, 200 g migdolų, 1 citrina, 4 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, 150 ml cukraus, 175 ml miltų, 2 šaukštai sviesto arba margarino. Kremui: 200 g grietinėlės, 50 ml fruktozės, 2 šaušteliai vanilinio cukraus. Papuoši mui: Braškių. Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Sumalkite arba sutarkuokite migdolus. Nuplaukite citriną ir sutarkuokite jos žievelę . Atskirkite kiaušinių trynius […]

LAZDYNŲ RIEŠUTŲ CHALVA

400 g lazdynų riešutų 400 g rudų razinų 2 šaukštai kokoso drožlių 300 g džiovintų obuolių 1 citrinos sultys truputį imbiero ir cinamono Riešutus pakepiname sausoje keptuvėje, kol paskils malonus aromatas ir atšoks odelė. Odelę pašaliname, riešutus atvėsiname, džiovintus vaisius nuplauname ir kartu su riešutais, įdėję prieskonių, sumalame mėsmale. Citriną pusę minutės palaikome verdančiame vandenyje, […]

Jogurto varškės desertas

15g želatinos, 100g uogų(geriausiai tinka braškės)ar vaisių, 50g cukraus, 300g jogurto, 250g varškės. Išbrinkinti želatiną. Uogas išplauti, sutrinti. Į uogas sudėti cukrų ir įpilti šaukštą vandens, užvirinti. Jogurtą ir varškę gerai ištrinti, sudėti uogų masę, ištirpintą želatiną. Viską išplakti ir ataušinti.

VARŠKĖS KUKULAIČIAI SU BRAŠKĖMIS

500g braškių 500g varškės 70g cukraus 1 citrinos tarkuota žievelė 3 kiaušinio tryniai 100g tarkuotų džiūvėsėlių druskos, cukraus pudros Kremui: 2 stiklinės pieno 1 šaukštas krakmolo 1 šaukštelis vanilinio cukraus 1 šaukštelis aguonų Padažui užverdame 1,5 stiklinės pieno. Krakmolą išleidžiame likusiame piene ir supilame į verdantį pieną, suberiame vanilinį cukrų ir užverdame. Nuimame nuo ugnies […]

Arbatinis kremas

4 tryniai, 2 baltymai, 0,5 stiklinės cukraus, 10 g. arbatžolių, 1 stiklinė pieno, 0,5 stiklinės grietinėlės, 10 g. krakmolo, vanilės, romo. Arbatžolės užplikomos 3 šaukštais vandens. Krakmolas išleidžiamas šaltame piene, supilamas į likusį užvirintą pieną ir maišant pavirinamas. Tryniai ištrinami su cukrumi , supilamas arbatžolių nuoviras, pieno kisielius,sudedama vanilė, romas, įmaišoma plakta grietinėlė ir plaktas […]

Bananų užkandis

(4 porcijos) 0,3 puodelio sviesto 0,3 puodelio rudojo cukraus 3 bananai, supjaustyti įžambiai 0,25 šaukštelio malto cinamono 2 šaukštai creme de cocoa arba bananų likerio 0,25 puodelio romo 2 puodeliai vanilinių ledų 1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą; įmaišykite rudąjį cukrų, kol šis ištirps. Sudėkite bananus; kepkite švelniai maišydami virš vidutinės ugnies apie 2 minutes. Pabarstykite cinamonu. […]

Morengas su braškėmis

Reikės: 100 gr kiaušinių baltymų; 200 gr cukraus; plaktos grietinėlės; braškių ar kitokių uogų; jei turite smulkintų migdolo riešutų. Plakite kiaušinių baltymus kol pabaltuos, tęsiant plakimą berkite po truputį puse reikalingo cukraus. Kai baltymai pasidarys blizgantys ir tvirti, (na ir isradimas tas Kitchen Aid 🙂 nustokite plakti ir įmaišykite likusį cukrų bei migdolus. Kepimui reikės […]

ROMO PUDINGAS

kiaušiniai, 1 – 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai kukurūzų krakmolo, 2 šaukštai šalto pieno, 10 – 12 ilgų makaronų, 4 šaukštai romo arba konjako, ½ šaukštelio cinamono. Tryniai išsukami su cukrumi, į juos supilamas šaltame piene išleistas kukurūzų krakmolas. Likęs pienas užvirinamas ir pamažu supilamas į kiaušinių masę. Masė įstatoma į garo vonią ir joje […]

Spanguolių putėsiai

Spanguolės, 200 gramų Cukrus, 120 gramų Medus, 60 gramų Manų kruopos, 60 gramų Vanduo, 450 mililitrų Perrinktas, gerai nuplautas ir nusausintas spanguoles sumalkime, išspauskime sultis ir padėkime šaltai. Likusius uogų tirščius užpilkime verdančiu vandeniu, dėkime ant ugnies, užvirinkime, sumažinkime ugnį ir virkime 5 minutes. Nuovirą perkoškime per marlę, įdėkime medų ir jį išmaišykime, kad ištirptų. […]