Desertai, saldumynai

Kremas su degintu cukrumi

4 stiklinės cukraus, 3 šaukštai grietinėlės, 8 baltymai, 4 stiklinės pieno. 3,5 stiklinės cukraus kepame keptuvėje su šaukštu vandens, kol parusvėja. Tada įpilame grietinėlės ir užviriname. Baltymus sutriname su 0,5 stiklinės cukraus, praskiedžiame pienu, įmaišome degintą cukrų ir verdame. Tada paliekame 3 valandas šaltai, kad sustingtų. Skanaus.

Šventinė varškė

7 saldūs sūreliai po 100 g 7 kietai virtų kiaušinių trynių 100 g sviesto įvairių džiovintų vaisių razinų riešutų cukraus sirupe virtų apelsinų žievelių Ištrinti sūrelius ir sviestą. Paskui viską kartų pertrinti. Kietus trynius pertrinti per sietelį. Sudėti razinas, supjaustytus vaisius, riešutus (jų labai smulkinti, kapoti nereikia) su visu dubeniu įstatyti į karštą vandienį ir […]

Migdoliniai kamuolėliai

125 g migdolų plokštelių (galima susmulkintų lazdynų riešutų), 3 šaukštai cukraus, 50 g sviesto, 100 g juodojo šokolado, blizgančių cukrinių karoliukų, 3-5 šaukštai pieno, 3 lašai migdolų kvapų. Sviestą išsukame su cukrumi, supilame migdolus, kvapus, ir maišome, kol gerai išsimaišys. Suformuojame kamuoliukus ir sudėję į lėkštę atšaldome šaldytuve, kol jie tampa kieti. Juodąjį šokoladą ištirpiname […]

SLYVŲ ŽELE SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS

300g slyvų 0,5 l vandens žiupsnelis cinamono 150g cukraus 50g smulkintų graikinių riešutų 2,5 šaukšto želatinos plaktos grietinėlės Želatiną ištirpiname truputyje šalto vandens, pastatome valandai. Slyvas nuplauname, pašaliname kauliukus, supjaustome skiltelėmis. Į vandenį sudedame slyvas, įberiame cukrų ir cinamoną, labai trumpai paviriname, kad slyvos liktų kietos, išimame. Nuovyrą ataušiname, įpilame išbrinkusią želatiną, nuolat maišydamos pakaitiname […]

Ambrozija

(6-8 porcijos) 3 dideli apelsinai 2 šaukštai cukraus 2 šaukštai romo (nebūtina) 1 puodelis ananaso gabaliukų 1 karambola, supjaustyta gabaliukais 1 mango arba papaja, nulupta ir supjaustyta 0,5 puodelio pakepinto kokoso 1 papaja, be sėklų ir supjaustyta išilgai (Papaja) plakta grietinėlė Nulupkite ir padalinkite apelsinus skiltelėmis virš nedidelio dubens, išsaugodami sultis. Sumaišykite cukrų su romu, […]

Meduolis

Reikės: 3 kiausiniu stiklines cukraus stiklines uogienes stiklines grietines stiklines miltu kepimo milteliu 2-3 arbatinius saukstelius 3 kiausinius sudeti i puoda i ji supilti cukru,gerai ismaisyti.supilti uogiene irgi gerai ismaisyti.I stikline grietines ideti 2-3 sauksteliuskepimo milteliu ir pacioje stiklineje ismasyti ismaisius supilti i puoda gerai ismaisyti.berti miltus ir po truputi maisyti.viska padarius supilti i forma.orkaite […]

Šaltukas

160 g cukraus pudros, 3 kiaušiniai, pusė citrinos, 125 g grietinės, 15 g želatinos, 100 g grietinėlės. Cukrų itin gerai suplakti su tryniais, uždaryti citrinos sultimis ir sutrinta citrinos žievele.Želatiną ištirpinti ir supilti į paruoštą mišinį.Paskui pridėti grietinės ir labai atsargiai – suplaktus baltymus.Atšaldyti ir papuošti plakta grietinėle. Apskaičiuota 4-6 porcijoms.

Šilkinis desertas

1 stiklinė slyvų, 6 obuoliai, 0.5 stiklinės razinų, 0.5 stiklinės lazdyno riešutų, 2 kiaušinių baltymai, 2 šaukštai cukraus, 2 stiklinės paruoštų nesustingusių drebučių. Iš slyvų išimti kauliukus. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklas, išvirti vandenyje. Baltymus su cukrum išplakti ir sudėti į tą vandenį, kur virė obuoliai. Virti 2-3min. Vaisius sudėti į lėkštę: viduryje slyvos, razinos, […]

UOGŲ KREPŠELIS

100g braškių Jei tešlą darysite patys: 50g mėlynių 550g miltų 50g raudonųjų serbentų 30g mielių 50g geltonųjų serbentų 1 stiklinė šilto pieno 50g žemuogių 250g sviesto 100g uogų džemo 1 kiaušinis 100g mėgstamo likerio šaukštelis druskos (geriausia kokosinio) 100g plaktos grietinėlės 200g sluoksniuotos tešlos Tešla: į 500g miltų sudėkite mieles išleistas šiltame piene, 50g sviesto, […]

Citrinų kremas su pienu

1 stiklinė pieno, 3 šaukštai cukraus, 1 šaukštas krakmolo, 1 kiaušinis, 0,5 citrinos. Užvirinus pieną su cukrum, sudedama sutarkuota citrinos žievelė ir šaltame piene išleistas krakmolas. Pavirinus kremas nuimamas nuo ugnies, įpilamas trynys, o pravėsinus įmaišomas išplaktas baltymas ir citrinos sultys. Kremas supilamas į stiklinį pusdubenį, atvėsinamas, o paduodant papuošiamas sausainiais.